Vijf redenen om met Riksja Family naar Indonesië te reizen

Riksja Indonesië Kids - Indonesië met kinderenMet de kinderen een reis naar Indonesië maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist, Indonesië is geschikt voor het hele gezin. Twijfel je nog? Wij geven je vijf redenen om met Riksja Family Indonesië op reis te gaan.

#1 Team van reizende ouders

We zijn allemaal reizende ouders, grotendeels moeders, én reisfanaten. Voordat de kinderen kwamen, reisden we al de hele wereld over en dat is met de komst van de kinderen niet veranderd. We weten dan ook uit eigen ervaring wat het is om met een gezin op reis te gaan. Meer lezen over wie we zijn?

#2 Individuele reizen op maat

Een reis bouwen doe je zelf aan de hand van onze Indonesië-bouwstenen: korte reizen van een paar dagen. Jij kiest die bouwstenen die jullie als gezin aanspreken en wij helpen je met de route en planning. Zodat jullie het maximale uit jullie reis halen. Je reist individueel, met je eigen gezin, in jullie tempo. Tijdens sommige activiteiten en in populaire periodes, kom je geregeld andere gezinnen tegen, wel zo leuk voor de kinderen.

#3 Indonesië-bestemmingsexpert

Wij, Nienke en Yvonne, zijn de bestemmingsexperts op Indonesië en houden ons de hele dag bezig met deze afwisselende bestemming. Nee, wij zijn geen ‘reisspecialist’ die de hele wereld verkoopt, maar experts op onze eigen bestemming. We kennen de eilanden, zijn hier zelf ook geweest, en weten dus precies welke mogelijkheden er zijn.

#4 Afgestemd op jouw gezin

En hoe je dan door Indonesië reist? Dat bepaal je zelf. Wij snappen als geen ander dat elk gezin een andere behoefte heeft. Zo ligt het reistempo met kleine kinderen een stukje lager en zijn de reisafstanden niet te lang. Voor reizen met tieners regelen we wat meer actie en avontuur. En niet onbelangrijk: de reizen zijn voor jou als ouder ook leuk!

Java Indonesië met kinderen - jeep bromo vulkaan#5 Highlights net even anders

Grote kans dat je, net als wij, op reis minder bekende plekken wilt ontdekken, maar óók de hoogtepunten wilt zien. Het worden niet voor niets hoogtepunten genoemd. Alleen zorgen we er wel voor dat je deze net even anders ontdekt. Neem bijvoorbeeld de Borobudur op Java. Deze grote Boeddhistische tempel wordt door hordes toeristen bezocht. Je kunt aansluiten in de lange rij en samen met honderden anderen dit indrukwekkende bouwwerk bekijken. Of je kiest ervoor om op de fiets te stappen, door de rijstvelden en kleine dorpjes te fietsen en uiteindelijk vanaf de voet van de tempel naar boven te klimmen. ’s Ochtends vroeg, voordat de massa aankomt.

Een ander voorbeeld is de Bromo-vulkaan. Waar de meeste reizigers rond een uur of drie ’s nachts vertrekken om hier de zonsopgang te zien, kiezen wij ervoor om rond de middag aan te komen. Enerzijds omdat we uit ervaring weten dat niemand er blij van wordt als je je kinderen om drie uur ’s nachts uit bed moet halen en anderzijds omdat er in de middag bijna geen andere reizigers op de vulkaan zijn. Heb je die hele vulkaan voor jouw gezin alleen!

Enthousiast?

Bekijk hier onze Indonesië-bouwstenen of kant-en-klare Indonesië-rondreizen of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.