Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Bel ons gerust op

  071 891 03 52

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30

  Rondreis 2 Actief Java & Bali

  Java en Bali met kinderen

  Rondreis 2 Actief Java & Bali
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema:: Yogyakarta - Bromo vulkaan - Sanur - Lovina - Ubud - Nusa Lembongan
  Reisduur: 22 dagen/21 nachten
  Reissom: € 1.867,- per volwassene
  € 1.380,- per kind
  Vluchten: vanaf € 1000,- p.p.

  Deze rondreis over Java en Bali met kinderen omvat het beste van twee eilanden; letterlijk en figuurlijk de hoogtepunten. Deze rondreis zit vol met actieve elementen. Fietsend langs de Borobudur, een UNESCO werelderfgoed, ga je per jeep de hoogte in naar de rand van de Bromo vulkaan. En vanuit de surfstranden, waar Bali bekend om is raft je langs de groene rijstvelden en rij je per buggy door de plantages. En dit alles zonder al te lang in de auto te hoeven zitten. Lange afstanden overbrug je met een leuke treinreis of efficiënt per binnenlandse vlucht.

  Overnachten:: 19 nachten in sfeervolle hotels met zwembad
  Excursies:: Fietstocht naar de Borobudur, jeep-expeditie naar de Bromo vulkaan, surfles in Legian, raften, buggytour rondom Munduk, eilandtour op Nusa Lembongan
  Transport:: treinreis op Java, alle genoemde transfers met auto met chauffeur
  Maaltijden:: 19 x ontbijt, 3 x lunch, 1 x vroeg diner
  • Internationale vlucht

  • Binnenlandse vlucht Surabaya – Bali

  • Overige maaltijden en drankjes

  • Fooien

  • Eventuele extra excursies

  Dag 1 en 2 – Aankomst Yogyakarta

  In de middag komen we aan in Yogyakarta en de chauffeur brengt ons
  direct naar het hotel. Het is maar een half uurtje rijden, maar door de hectiek en het getoeter op straat krijgen we gelijk het echte Azië gevoel.

  Inchecken en eerst maar eens een frisse duik nemen. Dat is makkelijk, want het moderne hotel heeft een zwembad op de binnenplaats. Je hebt hier nauwelijks door wat er buiten op straat gebeurt. Dat zien we vanavond wel als we op zoek gaan naar een restaurant.

  Onze tip: Via Via restaurant, letterlijk om de hoek van het hotel

  borobudur-kinderen

  Dag 3 – Yogya de stad in

  We zitten zo centraal in Yogya, dat we veel tevoet zouden kunnen doen. Maar een ritje met een becak is leuker én we kunnen rustig inswingen. Gelijk buiten de deur van het hotel staat een rijtje fietstaxi’s. De chauffeurs liggen lui in hun fiets te wachten op een volgende klant. We kijken elkaar aan … een chauffeur wakker maken is ook zo wat. Maar er staan al twee rijders enthousiast te wuiven. Where to go? Nou, tour ons maar rond.

  Het paleis van de sultan is een van de belangrijkste attracties, met tentoongestelde kledij, wapens en koetsen van oude heersers. Grenzend aan dit paleis ligt een oude wijk met veel souvenirshops. Na wat afdingen keren we met een kleurrijke batik-doek terug naar het hotel.

  yogyakarta-fietsen-borobudurDag 4 – Tour de Borobudur

  Vanuit Borobudur village stappen we op mountainbikes. Enthousiast
  begroet onze gids de werkers in de velden, het is duidelijk dat hij hier vandaan komt. Tussen de uitgestrekte rijstvelden ligt een klein dorpje. We stoppen bij een warung, een traditioneel winkeltje. Meer dan wat zakjes chips, flesjes water en wat vers fruit verkopen ze niet, maar het is precies wat we nodig hebben. Uit het dorpje komen kinderen nieuwsgierig een kijkje nemen. Met handen- en voetenwerk is het contact met onze eigen kids snel gemaakt.

  We rijden tot aan de voet van de tempel. Daar begint de klim naar boven tussen giechelende studenten die maar al te graag met ons op de foto willen. Bovenaan staan we tussen de vele stoepa’s te kijken naar vulkanen en het groene platteland waar we eerder doorheen fietsten …

  prambanan-tempelDag 5 – Van Yogya naar Solo

  Onderweg naar Solo zien we de puntige tempels van het Prambanan tempelcomplex opdoemen. Het is het grootste Hindoeïstische bouwwerk van Indonesië. Indrukwekkend zijn de vele muurversieringen en details die het verhaal van Ramayana vertellen. We dwalen wat rond tussen de vele tempels en stappen dan weer in de auto, een leuke stop onderweg naar Solo.

  In de middag struinen we over de grote warenmarkt van Solo. Onze zintuigen worden op scherp gezet en we verwonderen ons over wat er allemaal verkocht wordt.

  java-treinDag 6 – Treinen door het binnenland

  Met de trein reizen heeft altijd iets magisch voor ons en vandaag
  doorkruisen we het Javaanse platteland. De stoelen zijn comfortabel en we zitten tussen lokale reizigers. Super, vertrekken maar. Rijstvelden en groene heuvels snellen aan ons voorbij, en regelmatig passeren we kleine dorpen.

  Een korte rit per auto brengt ons naar het hotel dat midden tussen de heuvels en uitlopers van omringende vulkanen ligt. Het is hier rustig en er zijn meerdere zwembaden. De kids nemen gelijk een plons in het zwembad. Even ontspannen en opmaken voor de expeditie van morgen.

  bromo-kids-jeepDag 7 – Op expeditie naar Bromo

  Expeditie klinkt heel spannend en de jeep maakt de reis vandaag extra avontuurlijk. We stijgen langzaam in hoogte en slingeren over asfaltwegen door groene bossen. Boven aangekomen duiken we over zandwegen de krater in, dit is de grote ring om de Bromo vulkaan heen. Stofwolken achtervolgen ons. Het is zo net een maanlandschap. We zien de rook al opstijgen, daar is de Bromo vulkaan! We nemen de trappen omhoog, zodat we echt op de rand staan en de vulkaan in kunnen kijken. Wat een natuurgeweld. Met een jeep rijden we door naar de buitenste kraterrand voor het beroemde uitzicht. Het is wel geen zonsopkomst, maar het is er nu wel een stuk rustiger. Vanavond  slapen we weer in hetzelfde hotel, wel zo relaxed na zo’n expeditie-dag.

  bromo-met-kinderenDag 8 – Vliegen van Java naar Bali met kinderen

  Vandaag brengt de chauffeur ons naar de luchthaven van Surabaya. Vanuit
  hier vliegen we naar Bali. Deze vlucht scheelt ons twee volle dagen rijden naar Bali. We hebben de hoogtepunten op Java gezien, door naar de stranden van Bali.

  vakantie-bali-met-kinderen-bootjeDag 9 – Het strand van Sanur

  In de tropische tuin aan het zwembad van het hotel is het heerlijk bijkomen van de reis op Java. Én we zitten op nog geen 5 minuten van het strand. Een fijne plek om met onze tieners te vertoeven.

  ’s Avonds lopen we gemakkelijk vanuit het hotel over de boulevard van Sanur. Deze straat loopt parallel aan het strand en heeft een keur aan verschillende restaurants en winkeltjes. Het is hier gezellig druk.

  Surfen Bali - rondreizen met kinderenDag 10 – Surfles

  We vertrekken naar Legian voor onze eerste golfsurfles via een project dat straatkinderen helpt. Na een korte theorieles gaan we het strand op. Warming up, stretchen en vervolgens droog oefenen op het strand. Dan gaan we de zee op. Bij de eerste golf staat onze jongste dochter direct op haar boord en surft naar de kant. De oudste heeft wat meer moeite, maar staat uiteindelijk ook. Mij lukt het 1x om te staan en verder surf ik af en toe op mijn knieën. We hebben veel plezier samen, zo leuk om als gezin iets nieuws te leren waar we alle vier enthousiast van worden!


  vakantie bali met kinderen strandDag 11 – Van Sanur naar Lovina

  Na een rit van circa 5 uur door het groene binnenland kom je in de loop van de middag aan in Lovina aan de noordkust Bali. Zak lekker onderuit in een stoel bij het zwembad terwijl je tieners een duik nemen. In de nabije omgeving van het hotel zijn diverse andere restaurants te vinden. Wij aten tijdens een prachtige zonsondergang verse vis met als toetje citroenmerenguetaart in restaurant Sea Breeze direct aan het strand in het centrum. Ook een aanrader voor een verkoelend drankje.

  bali buggy rijden - Bali gezinsreisDag 12 – Buggytour rond Munduk

  Het wordt een stoffige dag is ons vertelt. Voordat we de buggy instappen krijgen we een skibril en mondkapje aangemeten, een hilarische look. Over hobbelende modderwegen rijden we omhoog het regenwoud in. Boomgaarden en wilderige plantages wisselen elkaar af. Onderweg zwemmen we de stofwolken van ons af in een meer. Hier lonkt ook een heilige tempel waar een ritueel gehouden wordt. Als de kleurrijke stoet gepaseerd is stappen we weer in de buggy.

  Dag 13 – Verblijf Lovina

  Lovina reizen met kinderen

  Vandaag is het tijd om Lovina en omgeving te ontdekken. Wij vonden het de moeite waard om een kleine strandwandeling te maken. Onderweg kom je lokale vissers tegen, hun traditionele vissersboten rusten in de zon. Voor je het weet komt er een verkoopster op je af, met in haar handen een stapel sarongs: “Wanna buy? Good price for you”. Dit is een goede plek om je onderhandelingsskills te oefenen. Terwijl je kinderen spelen in de speeltuin, de boomhut of in het zwembad van het hotel, kun jij relaxen onder de gazebo.

  In de avond kies je in het levendige centrum uit verschillende restaurants. Lovina is gericht op reizigers waardoor je naast nasi campur en vers gevangen vis ook voor een westerse maaltijd kan kiezen. Wij genoten in een pizzeria (met houtoven) in de hoofdstraat, naast een kleurrijke cocktailbar.

  Bali met kinderen en localDag 14 – Van Lovina naar Ubud

  Op een 3 uur rijden van Lovina bevind je je midden in het bekendste artistieke centrum van Bali, tússen de rijstvelden. De lokale bevolking houdt zich hier bezig met schilderen, houtsnijden, dansen en muziek en er gaat geen dag voorbij zonder een religieus feest of tempelbezoek. Op het omliggende platteland sjokken ossen op de sawa’s en zie je rijsthalmen wuiven in de wind. Terwijl je de omgeving verkent zie je hoe Balinese vrouwen rijstoffers naar tempels brengen en in Monkey Forest zie je de aapjes rondslingeren over Balinese beelden en in de boomtoppen.

  Net buiten het centrum van Ubud vonden wij verschillende kleinschalige hotels omringd door groen. De kamers zijn sfeervol ingericht met bewerkte, donker houten meubels en hebben een apart kids gedeelte. Voor een verfrissende duik kun je in het zwembad terecht.

  raften ubudDag 15 – Raften langs watervallen en rijstvelden

  Zwemvest om, helm op en tijd voor actie! Samen met ervaren gidsen bedwing je in een raft de Ayung rivier. Je bevindt je tussen je tussen watervallen, stijle bergwanden en sawa’s. Je voelt de waterdruppels uit de bomen op je vallen en soms raft je onder een waterval door, of moet je bukken voor een enorme palmboom die over de rivier gevallen is. Je raft letterlijk door het regenwoud. Je bent serieus actief bezig tijdens het raften. Op sommige stukken gaat het er ruig aan toe, want de rivier kan wild zijn, maar de gidsen weten precies hoe ze de stroomversnellingen het beste kunnen bedwingen. Eenmaal in rustiger vaarwater beland vonden wij het leuk om ons raft expres om te laten slaan zodat we heerlijk konden drijven in het water om af te koelen. Na de verfrissende douche en de (buffet-)lunch brengt onze chauffeur je weer terug naar je hotel.

  Wij adviseren een leeftijd van minimaal acht jaar voor het raften.

   

  fietsen-yogyakarta-met-kinderenDag 16 – Relaxen, fietsen door de rijstvelden of een vulkaan beklimmen

  Vandaag kun je doen waar je zin in hebt. Ubud is het activiteitenstadje van Bali.

  Op de fiets zie je gemakkelijk meer van de groene omgeving van Ubud. Je gaat heuvel af en hoeft dus zelf maar weinig te trappen. We rijden langs rijstvelden en door dorpjes. Kinderen snellen zich naar de weg om ons een high-five te geven terwijl we voorbij zoeven, onze kinderen vinden het fantastisch. De tocht eindigt in de tuin van de gids waar een uitgebreide rijsttafel klaar staat.

  Na de Bromo nog niet genoeg van vulkanen, ga dan Mount Batur beklimmen. Verken de recente lavastromen van de jongere kraters van deze vulkaan Batur tijdens een glooiende wandeling over asvelden en lavarotskorsten. Op een van deze stoomgaten worden bananen en eieren gekookt als snack voordat je onder de sterrenhemel naar beneden klimt.

  Geen zin in actie, dan plof je lekker bij het zwembad neer.

  bali nusa lembonganDag 17 – Van Ubud naar het paradijs

  Vanuit Bali vertrekken we met de ferry naar Nusa Lembongan, een eiland voor de kust van Bali. Grappig, er is hier geen steiger op het eiland, dus we springen zo van de boot het strand op. De stranden zijn paradijselijk. Heel anders dan op Bali waar de meeste stranden vulkanisch zwart zijn.

  Het hotel is rustig en wat hoger gelegen, vanaf hier zien we zelfs de Agung vulkaan op Bali. Een trap naar beneden leidt ons naar het strand.

  mangrove boot baliDag 18 – Eilandtour

  In de ochtend gaan we het eiland Nusa Lembongan verkennen. Het eiland is veel kleiner en authentieker dan Bali en heeft toch alle vakantie-ingrediënten zoals zijn grote broer. Én hier is het autovrij! Een gids neemt ons mee naar de dorpstempel, waar kleine offers op de trappen liggen, en naar verlaten baaien. We eindigen met een boottochtje door een mangrove bos.

  Nusa Lembongan Bali zwembadDag 19 – Nusa Lembongan, vrije dag

  Vandaag staat er niets op de planning. Heerlijk, dat is precies wat we in gedachten hadden.

  Onze tip: stap op een houten bootje voor een snorkelexcursie aan de andere kant van het eiland of huur een fiets of brommertje om te zien hoe de lokale bevolking op het eiland woont. ’s Avonds aten we in het restaurant bij het hotel waar zowel rijsttafel als pizza op het menu staat. En terwijl de kinderen al op bed liggen kun je zelf onder de sterrenhemel op je privé terras samen nog genieten van een drankje.

  Familiereis Bali - boot sanurDag 20, 21 en 22 – Ferry naar Bali en terugvlucht naar huis

  Vandaag neem je de ferry terug naar het eiland Bali. Na een laatste nacht Sanur vertrekt jullie vliegtuig weer terug naar Nederland. Hier komen jullie op dag 21 aan.