Fietsen rijstvelden - gezinsvakantie Bali

Rondreis 2: Sarongs, sawa’s en saté’s

Gezinsvakantie Bali

Rondreis 2: Sarongs, sawa’s en saté’s
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Sanur – Amed - Lovina - Pemuteran - Ubud - zuid Bali
Reisduur: 21 dagen/20 nachten
Reissom: € 1486,- per volwassene
€ 1098,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen + 2 kinderen reizend in juli/aug
andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag
Vluchten: vanaf € 1200,- p.p.

Een veelzijdige gezinsvakantie Bali waarbij je de bekende en minder bekende plekjes op het eiland van de Goden combineert. Ga samen met je kinderen deze tropische wereld ontdekken en laat je inspireren door het traditionele Balinese leven.

Wandel met een gids de kruidnagelroute langs koffieplantages en exotische fruitbomen en ga snorkelen bij een onbewoond eiland. Trek je sarong aan, maak ceremoniële offertjes bij het waterpaleis en fiets door kampongs (dorpen) en sawa's (rijstvelden). Je reis begint en eindigt je op een relaxte manier aan een familievriendelijk palmenstrand. Je verblijf in kleinschalige en sfeervolle hotels en resorts die passen in de omgeving. Alle accommodaties hebben een zwembad. Daarnaast hebben ze ook allemaal een eigen restaurant en bar zodat je 's avonds niet voor een sateetje de deur uit hoeft en nog rustig van een drankje kunt genieten als de kinderen op bed liggen.

Overnachten: 18 nachten in kleinschalige resorts of hotels met zwembad en 2 nachten in het vliegtuig
Excursies: snorkelexcursie bij het eiland Menjangan, een plantagewandeling met speurtocht bij Munduk, een rondleiding door en offertjes maken in Tirtagangga waterpaleis, een fietstocht door de rijstvelden
Transport: alle transfers gebaseerd op auto met privé chauffeur
Maaltijden: 18x ontbijt en 3x lunch
  • internationale vluchten

  • overige maaltijden en drankjes

  • evt. zelf te regelen excursies, zoals: bezoek aan het olifantenpark net buiten Ubud

  • fooien

familiereizen bali vliegers

Dag 1 & 2 – Aankomst en verblijf Sanur

De meeste gezinnen komen met een KLM vlucht van zo’n 16 uur, mét korte tankstop, aan op Bali. Je landt dan aan het begin van de avond op de luchthaven van Denpasar. Aangezien het verkeer op Bali wat chaotisch is, hoef je tijdens de reis niet zelf te rijden. En prettig: eenmaal ter plaatse zijn de reisafstanden kort. In de aankomsthal staat een chauffeur klaar met een bordje met je naam erop, die je in een klein uur naar het kleinschalige resort vlakbij het gezellige centrum en het strand van Sanur brengt.

Je accommodatie ligt in een gezellig drukke kuststrook omringt met restaurants en winkeltjes. Langs het strand loopt een promenade waarover je heerlijk kunt wandelen. De kamers van het hotel liggen in een tropische tuin rondom het zwembad. Het verblijf bestaat uit een kamer met apart afsluitbaar kindergedeelte, ruime badkamer en veranda. Wij vinden het een fijne plek om bij te komen van de lange vlucht.

familiereizen bali sanur

Dag 3 t/m 4 – Verblijf Sanur

Terwijl je de eerste zonnestralen op je huid voelt wordt het ontbijt met vers fruit, toast en pannenkoekjes geserveerd. De komende twee dagen hoef je helemaal niets. Lekker luieren doe je aan het zwembad of op het strand. Het fijnkorrelige zandstrand loopt langzaam af in zee en er zijn weinig golven waardoor het goed geschikt is voor kinderen Mocht je liever de omgeving verkennen, dan wandel je zo over de promenade naar de vele winkeltjes voor een boodschap of het inslaan van souvenirs.

Wanneer de zon niet meer op haar heetst is verzamelen Balinese kinderen op het strand om te vliegeren. Wij vonden het leuk een kijkje te nemen en mochten zelf ook even proberen de vrolijk wapperende doeken in de lucht te houden. Als je liever ontspant met een massage, dan is dat ook mogelijk. Wij lieten onze spieren losmaken op het strand, maar bij je resort kun je ook een massage boeken.

vakantie familie bali baaiDag 5 – Sanur naar Amed

Reistijd: circa 3 uur

Langs de zuidkust reis je van het drukke Sanur naar de ongerepte oostkust. De wegen zijn hier beter dan elders op het eiland. En in circa 3 uur ben je bij je resort. Amed bestaat uit allemaal kleine baaien en veel duikwinkeltjes.

Je slaapt in een knus hotel direct aan zee, met zwembad en restaurant. Door de tuin loop je zo het strand met kiezelstenen op. Niet het mooiste strand dat je tijdens je Bali reis tegen zult komen, maar wél de ideale snorkelplek met een rif pal voor de deur of vlakbij. Omdat de doorgaande weg niet verlicht is en dus niet geschikt om over te lopen, hebben veel restaurants in de omgeving een haal en breng service. Wij aten een heerlijk stukje vlees bij The Grill. De oostkust is een ongerepte plek tijdens je Bali gezinsvakantie.

offer tempel baliDag 6 & 7 – Oostkust, offertjes maken in het waterpaleis

In het oosten van Bali ligt Tirtagangga, een waterpaleis midden tussen spectaculaire bergtoppen en groene rijstterrassen. Vandaag gaan jullie hier je eigen offertjes maken, en als je wilt neem je deel aan een echt tempelritueel. Nadat de chauffeur je heeft opgehaald en naar Tirtagangga heeft gebracht, word je verwelkomt in de tuin van het paleis. Tussen Balinese beelden en torenende fonteinen ligt een rieten mat met bloemen en palmbladen klaar voor het maken van de offers. Uitgedost met een sarong en de mannen met een hoofddeksel (udeng) is het tijd om creatief aan de slag te gaan. Van palmbladen vouw je mandjes die je opvult met felgekleurde bloemen, rijst en geurige kruiden.

Na het maken van de offers is het de hoogste tijd om ze volgens traditioneel gebruik te overhandigen aan de goden. De lokale gids vertelt je over het ritueel, waarna je plaatsneemt in de tempel. Na het offeren heb je tijd om de paleistuin te verkennen. De kids hoppen over kleine stenen paden tussen fonteinen en als je wilt neem je een verfrissende duik in het bad. Na al deze inspanningen is het tijd voor de lunch. In het restaurant met uitzicht over de paleistuin genoten wij van heerlijke Nasi Champur. Met een volle buik werden we weer teruggebracht naar het hotel. De rest van de middag en de volgende dag ben je vrij om bijvoorbeeld te gaan snorkelen voor de kust of een boekje te lezen aan de rand van het zwembad.

bali kinderen strandDag 8 Gezinsvakantie Bali – Amed – Lovina

Reistijd: circa 3,5 uur

Vanaf Amed rijd je naar het levendige Lovina aan de noordkust. Onderweg heb je alle tijd om het indrukwekkende landschap op je in te laten werken. Over slingerwegen rondom de hoogste berg van Bali, Mount Angung, bereik je de noordkust.

In de loop van de middag kom je aan bij het familiehotel aan de in het centrum of aan de kust. Je slaapt in een sfeervolle kamer in een tropische tuin. Het hotel heeft een prima restaurant dat traditionele gerechten zoals nasi serveert maar ook ‘kindvriendelijke’ opties zoals pizza’s en tosti’s. In de nabije omgeving van het hotel zijn diverse andere restaurants te vinden. Wij aten tijdens een prachtige zonsondergang verse vis met als toetje citroenmeringuetaart in restaurant Sea Breeze direct aan het strand in het centrum. Ook een aanrader voor een verkoelend drankje.

kinderreis bali koffieDag 9 – Munduk, plantagewandeling

Na het ontbijt word je opgehaald en in een uur naar Munduk gebracht. Trek goede schoenen aan want je gaat zo’n 3 uur wandelen over kruip-sluip paden door fruitplantages en rijstvelden.

Neem het fruitspeurboekje, dat je bij de reisbescheiden hebt gekregen, mee voor de kids. Zo kunnen ze zelf zoeken naar de verschillende soorten. Onderweg laat de gids je zien hoe ananas groeit, pluk je een cacaoboon, ruik je vanille en nootmuskaatbollen en kijk je mee hoe rijst geplant wordt. Soms is het even een kleine klim omhoog, met daarna voldoende tijd om uit te rusten. Net als de kids, vonden wij het ook heel leuk om nu eens te zien hoe deze exotische vruchten groeien en bloeien.

munduk kinderreis baliMunduk is een klein dorp met een paar huizen en wat kleine winkels. Maar vroeger waren de Nederlanders al gecharmeerd van deze plek. In 1910 bouwden de Nederlanders hier een paar verblijven om de weekenden in door te brengen. Mocht je ze willen bekijken, vraag het dan aan je gids, dan sta je er tijdens de wandeling even bij stil.

Vanmiddag heb je vrij te besteden. Ga met je chauffeur verder op stap naar de Git Git watervallen of de Air Banjar Hot Springs. Of reis terug naar je hotel waar je lekker onderuit zakt in een stoel bij het zwembad terwijl je kids een duik nemen.

* Wij hebben deze wandeling gemaakt met kinderen van 1,5 en 4 jaar. De jongste bewonderde de omgeving vanuit een rugdrager en de oudste liep zelf, nieuwsgierig op zoek naar de kruiden en fruitsoorten uit het fruitspeurboekje.

Dag 10 – Relaxen in Lovina

Vandaag is het tijd om Lovina en omgeving te ontdekken. Wij vLovina reizen met kinderenonden het de moeite waard om een kleine strandwandeling te maken. Onderweg kom je lokale vissers tegen, hun traditionele vissersboten rusten in de zon. Voor je het weet komt er een verkoopster op je af, met in haar handen een stapel sarongs: “Wanna buy? Good price for you”. Dit is een goede plek om je onderhandelingsskills te oefenen. Terwijl je kinderen spelen in de speeltuin, de boomhut of in het zwembad van het hotel, kun jij relaxen onder de gazebo.

In de avond kies je in het levendige centrum uit verschillende restaurants. Lovina is gericht op reizigers waardoor je naast nasi campur en vers gevangen vis ook voor een westerse maaltijd kan kiezen. Wij genoten in een pizzeria (met houtoven) in de hoofdstraat, naast een kleurrijke cocktailbar

gezinsreis bali nemoDag 11 – Van Lovina naar Pemuteran

Reistijd: circa 1,5 uur

Na een ontbijt van vers fruit en kokospannenkoeken reis je door naar Pemuteran aan de kust. Het landschap is hier droger met af en toe een huis. Achter vrij hoge bergen ligt je resort aan het rustige lavazandstrand. Je slaapt in een huisje met twee kamers naast elkaar. Meestal door middel van een tussendeur gescheiden.

Loop door de groene tuin naar het zwembad en het strand. Het water is hier ondiep en loopt langzaam af waardoor het veilig zwemmen is voor de kinderen. Wat wij hier heel prettig vonden is de rust. Geen verkopers op het strand maar een gemoedelijke sfeer van reizigers en Balinezen die van het strand genieten. Kortom, tijd voor een goed boek…

Gezinsvakantie Bali snorkelenDag 12 & 13 – Snorkelen bij een onbewoond eiland

Tijd om de zwembroeken aan te trekken. Je wordt opgehaald bij de hotelreceptie en naar het vissershaventje even verderop gebracht. Met een houten (deels overdekte) boot vaar je in ca. 45 minuten naar het eiland Menjangan. Een waar snorkelparadijs mét wit zandstrand.

Er zijn reddingsvesten aanwezig en de gids zorgt voor snorkels en zwemvliezen. Zodra de boot is aangemeerd legt de gids uit hoe je ontspannen kunt snorkelen. Vervolgens spring je het helder blauwe water in. Onder je zwemmen fel gekleurde Nemo’s en papengaaivissen. Snorkelen maakt hongerig en om de buiken te vullen lunch je op de boot. Is het laag water dan kun je ook een kijkje nemen op het eiland. Wij hebben ’s avonds aan de overkant van de weg bij een klein familierestaurant heerlijk Balinees gegeten.

bali ubud apenDag 14 – Pemuteran – Ubud

Reistijd: circa 3 uur

Na het ontbijt word je opgehaald door een chauffeur die je in circa 3 uur naar het groene hart van Bali brengt. De lokale bevolking houdt zich hier bezig met schilderen, houtsnijden, dansen en muziek en er gaat geen dag voorbij zonder een religieus feest en tempelbezoek. Op het omliggende platteland sjokken ossen op het land en zie je rijsthalmen wuiven in de wind. Terwijl je de omgeving verkent zie je hoe Balinese vrouwen rijstoffers naar tempels brengen en in Monkey Forest aapjes rondslingeren over Balinese beelden en in de boomtoppen.

Net buiten het centrum van Ubud vonden wij een kleinschalig Balinees hotel, tussen rijstvelden en palmboomvalleien. De kamers zijn sfeervol ingericht met bewerkte, donker houten meubel. Vanuit het zwembad heb je uitzicht over het groen.

familiereizen fietsen ubud baliDag 15 & 16 – Ubud, fietsen door de rijstvelden

Rond 9 uur word je opgehaald en per minibus naar het startpunt van de fietstocht gebracht. Nadat je een fijn mountainbike hebt uitgezocht voor jezelf en de kinderen (kleine kinderen kunnen bij de ouders achterop), start de tocht.

Tijdens de fietstocht door de achterlanden van Ubud word je begeleid door een ervaren gids en de route en het tempo worden aangepast en jouw gezin en de eventueel andere deelnemende families. Af en toe zal het heuvel(tje) op flink trappen zijn, maar je komt daardoor wel op bijzondere plekjes. Je fietst langs rijstvelden en tempels en stopt bij een schooltje. Onderweg vertelde onze gids Wayan honderdtuit over het Balinese leven.

De gebruikelijke route is goed te doen voor kinderen vanaf een jaar of 8. Het laatste deel van de fietstocht gaat voornamelijk bergafwaarts. Nadat de wind door je haren heeft gesuisd, is het tijd voor de lunch. In de tuin van Wayan staat een uitgebreide rijsttafel klaar, bereidt door zijn vrouw. In de Balinese tuin met vogelkooien is het heerlijk bijkomen voordat je met je gezin rond half één weer terug naar je hotel wordt gebracht. De rest van de middag heb je de tijd om lekker met de kids te luieren aan het zwembad, of juist in de handwerkshops rond te struinen.

nusa dua familie baliDag 17 – Ubud, zuidkust

Reistijd: circa 1,5 uur

Vanuit Ubud rijd je naar een comfortabel resort aan de zuidkust, voorzien van alle gemakken en met een fijn stand voor de deur. Wij hebben een selectie van sfeervolle familieresorts gemaakt en afhankelijk van de beschikbaarheid verblijf aan het strand van Jimbaran of Nusa Dua. De resorts die wij gebruiken hebben allen een zwembad, een goed restaurant en een gezellige bar. Je hoeft je resort niet uit om je te vermaken.

Wij legden deze middag direct onze handdoek neer op een luie stoel op het lange, bijna witte zandstrand. Als de zee zich terug trekt bij eb, kun je samen met de kinderen heerlijk strandjutten en schelpen zoeken. Een fijne plek om Bali familiereizen af te sluiten.

bali eten sateDag 18 & 19 – Verblijf strandresort

In de hoofdstraat vind je wat (souvenir-) winkels en cafétjes, maar meer is er eigenlijk niet. De komende dagen hoef je niks en heb je alle tijd voor strandluieren. Het langgerekte zandstrand ligt voor de deur en lonkt.

Na het ontbijt kun je je zwembroek aantrekken en regelrecht naar het strand. Het loopt voor Balinese begrippen langzaam af in zee, maar vanwege de golfslag is het voor kleine kinderen wel verstandig samen de zee in te gaan. Wij bouwden met een emmer en schepje reusachtige zandkastelen in de branding. Als je liever niet hebt dat het zand aan je met zonnebrandcrème ingesmeerde huid plakt, dan is het aan het zwembad beter vertoeven.

Terwijl de zon aan het begin van de avond langzaam onder ging, genoten wij voor de laatste keer van een sateetje en de glinstering van de ondergaande zon op zee.

kindjes vakantie sunset baliDag 20 & 21 – Vlucht naar huis

De meeste vluchten van de Denpasar naar Amsterdam vertrekken aan het begin van de avond. Je hebt dan ook geen haast en kunt nog even over het strand wandelen, souvenirs inkopen of een verfrissende duik maken voordat je gezinsvakantie Bali eindigt. Afhankelijk van de vlucht word je in de loop van de dag opgehaald die jou en je gezin in circa 1,5 uur naar de luchthaven brengt.

Met het zand nog tussen je tenen en een koffer vol mooie herinneringen stap je in het toestel naar huis, waar je de volgende dag landt. Je kunt vanaf Bali niet rechtstreeks naar Amsterdam vliegen. Wij vinden de vluchten van KLM ideaal, omdat je alleen een korte tankstop maakt op Singapore. Na het strekken van de benen, neem je weer plaats in hetzelfde vliegtuig en vervolg je de terugvlucht.

Vliegtickets nodig?

“We regelen niet alleen je rondreis, maar desgewenst ook je vliegtickets. Niet alleen
profiteer je daarmee van voordeliger tarieven, maar je weet zeker dat je vluchten aansluiten
op je reis – óók als deze vertraagd of gewijzigd worden! Handig toch? Als je wilt dat wij dit
regelen, geef dat dan aan op ons aanvraagformulier.”

Leuk, we hebben deze rondreis toegevoegd aan je reisplan!

Ben je al klaar om je wensen aan ons door te geven zodat wij een vrijblijvend reisvoorstel kunnen maken?

Nee, ik wil verder puzzelen