Flores met kinderen - Komodo Indonesië

Rondreis 6: Van rijstterrassen naar Komodo-eiland

Bali en Komodo met kinderen

Rondreis 6: Van rijstterrassen naar Komodo-eiland
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Ubud - Pemuteran - Lovina - Sanur - Komodo eiland - Sanur
Reisduur: 19 dagen/18 nachten
Reissom: € 1647,- p.p.
o.b.v. 2 volw. en 2 tieners reizend in juli/aug
andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag
Vluchten: vanaf € 1300,- p.p.

Alle stoere activiteiten voor tieners zitten in deze rondreis, die de eilanden Bali en Komodo met kinderen combineert. Op Bali fiets je door de rijstvelden, verken je tijdens een buggy-tour de jungle en aan de stranden krijg je surfles. Je slaapt helemaal in Balinese sferen in kamers met veel hout, tierelantijnen en vaak een binnentuin met zwembad. Tenslotte gooi je het anker uit bij de eilanden Rinca en Komodo eiland. Dé eilanden om de Komodo varanen te zien en omringd door een kleurrijke onderwaterwereld.

Overnachten: 14 nachten in sfeervolle hotels met zwembad, 1 nacht op de boot en 2 nachten in het vliegtuig
Excursies: een fietstocht door de rijstvelden, een snorkeltocht, buggytour door de jungle, surfles op het strand en excursie naar Komodo National Park
Transport: Alle transfers gebaseerd op auto met chauffeur
Maaltijden: 15x ontbijt, 4x lunch en 2x diner
  • Internationale en binnenlandse vluchten

  • Overige maaltijden

  • Entreegelden

  • Fooien

ubud-artistiekDag 1 en 2 – Aankomst Ubud

Reistijd: circa 3 uur excl. vlucht

Na aankomst rijden we direct naar Ubud. Het is een rit van zo’n 3 uur. Gelijk staan we midden in het artistieke centrum van Bali, tússen de rijstvelden. De lokale bevolking houdt zich hier bezig met schilderen, houtsnijden, dansen en muziek en er gaat geen dag voorbij zonder een religieus feest of tempelbezoek. Op het omliggende platteland sjokken ossen op de sawa’s en zie je rijsthalmen wuiven in de wind. In Monkey Forest zie je de aapjes rondslingeren over Balinese beelden en in de boomtoppen.

We slapen net buiten het centrum van Ubud in een kleinschalig hotel omringd door groen. De kamers zijn sfeervol ingericht met bewerkte, donker houten meubels en hebben een apart kids gedeelte. Na een verfrissende duik komen we even bij van de reis.

fietsen ubud tiener baliDag 3 en 4 – Fietsen door de rijstvelden en extra dag Ubud

Met de fiets trappen we door de rijstvelden. Onze gids neemt ons mee naar plekken die we zelf niet zo snel hadden ontdekt. Langs de route snellen kinderen zich naar de weg om ons een high-five te geven terwijl we voorbij zoeven, onze kinderen vinden het fantastisch. Bij een dorpje stoppen we voor een kopje verse, Balinese koffie. Lekker om even in de schaduw bij te komen, al valt de fietstocht erg mee omdat het laatste deel voornamelijk bergafwaarts gaat.

In de tuin van gids Wayan staat een uitgebreide rijsttafel klaar, in de tussentijd bereid door zijn vrouw. In de Balinese tuin met vogelkooien is het heerlijk bijkomen. De rest van de middag én morgen hebben we alle tijd om lekker met de kids te luieren aan het zwembad.

Indonesie Family Pemuteran

Dag 5 – Ubud naar Pemuteran

Reistijd: circa 3 uur

Terwijl we in de auto naar Pemuteran zitten, lijkt het alsof we op een ander eiland beland zijn. Het landschap is wat droger met af en toe een huis. Achter vrij hoge bergen ligt je resort aan het rustige lavazandstrand.

We slapen in een huisje met twee kamers naast elkaar en door de tussendeur staan we zo bij de kids in hun kamer. De groene tuin leidt ons naar het zwembad en het strand. Het water is hier ondiep en loopt langzaam af waardoor het veilig zwemmen. Het is hier prettig rustig: geen verkopers op het strand maar een gemoedelijke sfeer van reizigers en de lokale bevolking die van het strand genieten.

snorkelen tiener pemuteran baliDag 6 en 7 – Snorkelexcursie en extra dag Pemuteran

Vanochtend de wekker gezet, voor onze snorkelexcursie! Na 3 kwartier zo gevaren te hebben, hadden wij onze eerste snorkelstop! Prachtige vissen, en andere onderwaterbewoners. Zo zagen wij ook enorme grote lichtblauwe zeesterren. Tussendoor konden we ook nog lekker zwemmen rond de boot. Na ongeveer drie kwartier vaarden we naar het strand. Aan boord kregen we de lunch en aan het strand hebben we met de kinderen mooi schelpen gezocht. Een relax-dag in een snorkelparadijs.

lovina-bali-strandDag 8 – Pemuteran naar Lovina

Reistijd: circa 1,5 uur

Zak lekker onderuit in een stoel bij het zwembad, terwijl je tieners een duik nemen. In de nabije omgeving van het hotel zijn diverse andere restaurants te vinden. Wij aten tijdens een prachtige zonsondergang verse vis met als toetje citroenmeringuetaart in restaurant Sea Breeze direct aan het strand in het centrum. Ook een aanrader voor een verkoelend drankje.

bali buggy rijden - Bali gezinsreisDag 9 – Buggytour door Munduk

Het wordt een stoffige dag is ons vertelt. Voordat we de buggy instappen krijgen we een skibril en mondkapje aangemeten, een hilarische look. Over hobbelende modderwegen rijden we omhoog het regenwoud in. Boomgaarden en wilderige plantages wisselen elkaar af. Onderweg zwemmen we de stofwolken van ons af in een meer. Hier lonkt ook een heilige tempel waar een ritueel gehouden wordt. Als de kleurrijke stoet gepaseerd is stappen we weer in de buggy.

Familiereis Bali - boot sanurDag 10 – Lovina naar Sanur

Reistijd: circa 1,5 uur

In de tropische tuin aan het zwembad van het hotel is het heerlijk bijkomen van de reis naar Sanur. Én we zitten op nog geen 5 minuten van het strand. Een fijne plek om met onze tieners te vertoeven.

’s Avonds lopen we gemakkelijk vanuit het hotel over de boulevard van Sanur. Deze straat loopt parallel aan het strand en heeft een keur aan verschillende restaurants en winkeltjes. Het is hier gezellig druk.

surfen Bali reizen met kinderenDag 11 en 12 – Surfles en extra dag Sanur

We vertrekken naar Legian voor onze eerste golfsurfles via een project dat straatkinderen helpt. Na een korte theorieles gaan we het strand op. Warming up, stretchen en vervolgens droog oefenen op het strand. Dan gaan we de zee op. Bij de eerste golf staat onze jongste dochter direct op haar boord en surft naar de kant. De oudste heeft wat meer moeite, maar staat uiteindelijk ook. Mij lukt het 1x om te staan en verder surf ik af en toe op mijn knieën. We hebben veel plezier samen, zo leuk om als gezin iets nieuws te leren waar we alle vier enthousiast van worden!

hotel-flores-sunda-zwembadDag 13 – Vlucht van Bali naar Flores

Reistijd: circa 2,5 uur

We hadden niet verwacht dat de vlucht vanuit Bali nog wel zo’n twee uur zou duren. Wat een immens land is het toch. Maar in Labuhan Bajo is het heerlijk ontspannen. Het hotel ligt direct aan zee en heeft een verkoelend zwembad. De stad zelf heeft niet zoveel te bieden, dus we blijven lekker in het hotel.

boot-komodo-havenDag 14 – Komodo’s deel 1

We staan wat gespannen op, want vandaag stappen we op de boot naar Komodo National Park. In de haven staat onze motorboot al te wachten. Het is een houten boot zonder kajuit en een schippershuisje. Wow, gaan we op deze boot slapen? Het is eenvoudig, maar ook heel stoer.

Trossen los en daar gaan we. De eerste stop is Rinca eiland. Het eiland is minder bekend dan hét Komodo eiland, maar de kans op het zien van de varanen schijnt groter te zijn. En of we ze zien. De haast dinosaurus-achtige dieren lopen los over het eiland. En gewapend met slechts een stok lopen we achter de gids aan. Terug op het schip varen we door naar Komodo eiland.

We springen onderweg met onze snorkels op en Gopro in de hand de zee in en eten ’s avonds verse vis uit zee. Het dek is de slaapplek, dus we maken ons bed op en kruipen onder de dekens. De sterrenhemel lonkt.

komodo-varaanDag 15 – Komodo’s deel 2

Vanochtend na het ontbijt staan we te popelen om Komodo eiland op te gaan. Zo’n spannende dag als gisteren willen we nog eens. Op het Komodo eiland verzamelen de varanen zich vaak rond een waterpoel. Vaak liggen de varanen lui in de zon, maar hier zijn ze juist actief en op zoek naar eten.

Het nationale park is een van de beste duik- en snorkelplekken van Indonesië. We binden de flippers onder en snorkels op en nemen een duik naar de kleurrijke onderwaterwereld.

snorkelen-komodo-met-kinderenDag 16 t/m 18 – Terug naar Bali en naar huis

Na een nacht in het prettige resort in Labuhan Bajo vlieg je vandaag weer weg van Flores. De laatste nacht is in hetzelfde resort in Sanur waar je eerder deze reis verbleef. Ideaal op ongeveer een half uurtje van de luchthaven. Tenslotte kom je dan op dag 18 aan in Nederland.

Vliegtickets nodig?

“We regelen niet alleen je rondreis, maar desgewenst ook je vliegtickets. Niet alleen
profiteer je daarmee van voordeliger tarieven, maar je weet zeker dat je vluchten aansluiten
op je reis – óók als deze vertraagd of gewijzigd worden! Handig toch? Als je wilt dat wij dit
regelen, geef dat dan aan op ons aanvraagformulier.”

Leuk, we hebben deze rondreis toegevoegd aan je reisplan!

Ben je al klaar om je wensen aan ons door te geven zodat wij een vrijblijvend reisvoorstel kunnen maken?

Nee, ik wil verder puzzelen