visum bali kindjeReispapieren en geldzaken

Indonesië visum en geld

Tijdens je vakantie met IndonesiëKids reis je samen met je familie naar de plekken die wij het meest intrigerend vinden. Op deze site staan IndonesiëKids bouwstenen, waarmee je je eigen reis kunt samenstellen. Liever een complete rondreis? Kijk dan bij ons overzicht van individuele Indonesië reizen met kinderen. Onze Indonesië reisspecialisten hebben veel reiservaring met kinderen en letten waar mogelijk op kleinschaligheid, veiligheid en comfort.

Op deze pagina vind je informatie over Indonesië visum en geld zaken voor een reis met kinderen naar Indonesië.

Let op:  Ieder kind moet een eigen reisdocument hebben om Indonesië binnen te komen. Je kind moet zelf aanwezig zijn bij het aanvragen en ophalen van het paspoort. Als een kind al zijn of haar eigen naam kan schrijven, mogen zij deze ook in het paspoort zetten.

Paspoort en visum Indonesië

Wanneer je met je kinderen naar Indonesië reist en een Nederlands of Belgisch paspoort hebt, dan is een visum bij aankomst op de grote luchthavens gratis. Dit gratis visum is maximaal 30 dagen geldig en kan niet worden verlengd. Aankomst dag en vertrek dag worden meegeteld. Het gratis visum is verkrijgbaar op de internationale luchthavens van Jakarta, Bali, Medan en Surabaya.

Wil je langer blijven? Dan kun je je visum eenmalig verlengen, kosten daarvoor zijn 35,- US$. Dit kan bij het immigratiekantoor in Kuta (Bali) en duurt circa 7 werkdagen. Voor verblijf langer dan zestig dagen dien je een visum aan te vragen bij de Indonesische Ambassade in Den Haag of in het land waar je woont.

In alle gevallen dient het paspoort minimaal zes maanden geldig te zijn na terugkomst in Nederland.

visum bali geldGeldzaken

Tijdens je Indonesië vakantie betaal je met de Indonesische Rupiah (IDR). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Rupiah eens te bekijken, omdat de wisselkoers hevig aan het schommelen is. Een zogenaamde ‘converter’ kan hier bij helpen.

Pinnen & creditcards

Op de luchthaven kun je geld omwisselen, maar pinnen is voordeliger. Inmiddels kun je op veel plaatsen pinnen, met name in de grotere plaatsen. Verwacht bijvoorbeeld geen geldautomaat in de kleine dorpjes of op eilanden zoals de Gili’s en Nusa Lembongan. Zorg daarom dat je genoeg geld bij je hebt als je naar een afgelegen gebied reist. Creditcards zoals Mastercard en Visa worden in de grotere plaatsen en hotels steeds vaker geaccepteerd. Terug wisselen van Rupiah naar Euro is geen probleem.

Bij de meeste Nederlandse banken zijn om veiligheidsredenen bankpassen standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Je kunt er zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Omdat je gaat reizen buiten Europa raden we je aan dit voor vertrek te doen. Voor meer informatie kun je contact met je bank opnemen.

 

gezondheid bali met kinderen kofferGezondheid

Wanneer je met (kleine) kinderen op reis gaat naar Indonesië, dan is het belangrijk om als ouder goed geïnformeerd te zijn over de gezondheidsaspecten van je reis. Welke vaccinaties nodig zijn en op welke leeftijd mag een kind waarvoor worden gevaccineerd? Wat moet je doen bij diarree en welke medicijnen neem je mee.

Als reisorganisatie adviseren we je om tijdig, voorafgaand aan je reis, bij een medische instantie met verstand van zaken de meest actuele reistips en aanbevelingen te krijgen. Zelf hebben we goede ervaringen met Thuisvaccinatie.nl. Deskundige artsen komen thuis of op kantoor langs wanneer het jou uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend, om advies te geven en direct in te enten. De rekening wordt rechtstreeks naar je zorgverzekering gestuurd, wel zo handig.