Vakantie Bali met kinderen

Hoe reis je in Indonesië?

Reizen door Indonesië met kinderen

Als familie ervaar je in Indonesië dat kinderen meer dan welkom zijn: kinderen worden als koningen en koninginnen op handen gedragen.

Indonesië, een land met meer dan 17.000 tropische eilanden. Een enorme diversiteit in natuur met regenwouden, meren, rokende vulkanen, rijstterrassen en palmenstranden. Best lastig om te kiezen wat de beste route is en daar helpen wij je graag mee. Wij hebben zelf door Indonesië gereisd met onze kinderen en kennen het land goed.

Bij Riksja Family Indonesië bouw je reizen door Indonesië op uit bouwstenen, dit zijn korte reisprogramma’s van 3 tot 4 dagen. Ook kun je één van onze Riksja Family Indonesië rondreizen uitkiezen waarbij wij optimale combinaties hebben gemaakt van de verschillende bouwstenen. Deze reizen zijn kant en klaar te boeken, maar je mag ze gerust aanpassen, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Wil je weten waar de bouwstenen en/of rondreizen liggen? Kijk dan op onze Indonesië-kaart.bali kindvriendelijk dolfijnentrip

Wat is de meest logische route?

Een Indonesië reis begin je vaak met een paar nachten op een rustige locatie. Zo heb je voldoende tijd om bij te komen van de lange vlucht, het tijdsverschil en het tropische klimaat. Wij regelen de transfer vanaf de luchthaven en de eerste nachten in een rustige omgeving.

Bali
Op Bali beginnen wij onze reis graag aan het strand van Sanur. Zo kun je rustig omschakelen naar Balinese sferen.

Heb je twee weken tijd voor je vakantie Bali met kinderen, dan kun je ook beginnen in Ubud: op trappers door de sawa’s met overnachtingen in een hotel tussen rijstvelden. Samen met een gids fiets je door ambachtelijke dorpjes, langs rijstvelden en samen met je kinderen neem je een kijkje bij een basisschool. Hierna kun je naar Oost-Bali, waar je je laat onderdompelen in het Balinese leven vol tempelrituelen en maak je zelf offertjes met wierook-offer in waterpaleis. Je slaapt aan een lavazandstrand met snorkelplek voor de deur. Lovina in het noorden kan je volgende stop zijn. Met je tieners ga je op avontuurlijk buggy avontuur of leer alles over de kruiden die op Bali groeien tijdens een korte wandeling. Tenslotte eindigt de reis aan het aangename strand van Sanur. Hier leer surfen of neem je relaxt afscheid van kindvriendelijk Bali.

Heb je meer tijd dan bouw je je reis gemakkelijk uit met bijvoorbeeld snorkelparadijs Finding Nemo, in het uiterste noordwest puntje van Bali. Of sluit je je reis af op het authentieke Nusa Lembongan, een klein eilandje vlak voor de kust van Bali. In tegenstelling tot grote broer Bali vind je hier exotische baaien met gele stranden en de sfeer is dorpser.

kindvriendelijk bali sawasJava
Op Java ligt het reistempo hoger en zijn de afstanden groter dan op Bali. Ideaal dus wanneer je met oudere kids reist die iets meer “actie” willen. Op Java start je in het culturele hart van Java: Yogyakarta. Op de fiets naar de wereldberoemde tempel Borobudur. Zo maak je dit tempelbezoek extra leuk voor kinderen. Onderweg ontmoet je lokale kinderen in typisch Javaanse dorpjes. Via de rokende Bromo vulkaan vlieg je naar het exotische Bali.

bali kindvriendelijk offertjesSumatra
Ben je een echte natuurliefhebber? Start dan je reis in het groene regenwoud van Sumatra. Vanaf de hoofdstad Medan reis je naar Bukit Lawang waar nog orang oetans in het wild leven, erg bijzonder. Iets zuidelijker ligt het Toba meer, omringd door bergen waar je het schiereiland Samosir bezoekt. Hier woont nog het Batak volk in traditionele huizen met een heel eigen cultuur.

Heb je drie weken de tijd voor je reis? Start je reis dan in het regenwoud van Sumatra, reis door naar Yogyakarta, ontdek oost-Java en kom bij van alle indrukken van de reis op het relaxte Bali.

Ben je al vaker in Indonesië geweest, dan valt er nog genoeg te ontdekken. Vanaf Bali kun je ook de witte zandstranden van de rustige paradijselijke eilanden Gili Air en Gili Meno opzoeken. Het meest authentieke eiland is wel het katholieke Flores. Combineer je bezoek aan Bali met Komodo, waar de enorme Komodo-varaan leeft.

Vakantie Bali met kinderen - fietsenVervoer

Met Riksja Family Indonesië reis je per comfortabele auto met chauffeur, dus geen zorgen om het soms hectische Aziatische verkeer. Wel zo prettig, want zij weten precies hoe het drukke verkeer werkt en kennen het land. Ook al spreken ze niet allemaal vloeiend Engels, met handen en voeten kom je al een heel eind. Op sommige trajecten en voornamelijk gedurende de schoolvakanties deel je de minibusjes soms met andere reizigers. Dit is de goedkoopste manier van reizen en vaak is het gezellig. Wij zullen het vervoer opnemen in het Riksja Family Indonesië reisvoorstel en de bouwstenen zo inplannen dat de reis goed op elkaar aansluit.


Veel plezier met het in elkaar puzzelen van je gezinsvakantie in Indonesië!