Overnachten Indonesië met kinderen

Riksja Family Indonesië hecht veel waarde aan overnachtingen die passen bij de omgeving waar je bent. We checken onze hotels en lodges regelmatig op geschiktheid voor gezinnen. We letten dan op de aanwezigheid van familiekamers, sfeer, veiligheid, hygiëne, service, comfort, een goede ligging en faciliteiten die prettig zijn als je met (jonge) kinderen reist. Zoals een zwembad en een restaurant. Geen enkele accommodatie is 100% kids-proof; daarom is het belangrijk om bij aankomst even een rondje te doen om te zien of er misschien kleine gevaren schuilen voor (zeer) jonge kinderen. We proberen dat je zo goed mogelijk kan overnachten Indonesië met kinderen.

Wij vinden het belangrijk dat je in een prettige kamer verblijft. Bij twee volwassenen en een baby (tot 2 jaar) boeken we een tweepersoonskamer; er kan een babybedje bij worden gezet. Bij één kind krijg je een ruime tweepersoonskamer met een extra bed of matras. Reis je met meer kinderen, dan reserveren we een familiekamer of twee kamers naast elkaar.

In Indonesië kan een ‘connecting room’ (twee kamers met tussendeur) niet gegarandeerd worden, maar we vragen dit altijd aan bij boeking. Dit vergroot de kans dat je deze krijgt bij inchecken. Een aantal accommodaties heeft grotere familiekamers voor vijf personen, maar meestal krijg je met vijf personen twee aparte kamers toegewezen. Bij het samenstellen van je reis zullen we je persoonlijke wensen altijd voorop stellen.

Typisch Riksja Family Indonesië

De meeste hotels tijdens je reis zijn (waar mogelijk) kleinschalig, hebben een zwembad en bieden een eetgelegenheid.

De kamers zijn schoon, goed verzorgd en hebben airconditioning en/of fan. Zo overnacht je tijdens de bouwsteen Expeditie kruidnagelpad in een huis op palen in het vruchtbare binnenland. Tijdens de bouwsteen Op trappers door de sawa’s slaap je in een typisch Balinees hotel tussen de rijstvelden en tijdens de bouwsteen Chillen in het paradijs  slaap je in een sfeervol huisje met fan bij een zandstrand.

standaard lembongan bali zwembadstandaard slaapkamer lembongan baliBali gezinsreis - kamerBali gezinsreis - verblijf kinder kamer

Special stay

Bij sommige bouwstenen hebben we bijzondere accommodaties gevonden die een extra dimensie toevoegen aan je reisbelevenis. In de bouwstenen noemen we ze een ‘special stay’.

Extra comfortabel

Langs de zuidkust van Bali vind je stranden waar het lekker luieren is. Wil je dit combineren met een extra comfortabel hotel, dan is dat mogelijk. Tijdens ‘Geland op ’t strand‘ bieden we een resort aan het breedste en mooiste gedeelte van het strand van Sanur. Lekker wegsoezen met een goed boek terwijl de kinderen in de branding spelen. Tijdens de bouwsteen ‘Bye baai Bali‘ bieden we een extra comfortabel verblijf aan in Jimbaran. Het resort is sfeervol ingericht in typisch Balinese stijl en er zijn veel faciliteiten, waaronder een lekker zwembad met ligstoelen, handdoek service en een spa. Direct naast het hotel liggen de bekende eettentjes waar je met je voeten in het zand kunt dineren terwijl de zon onder gaat. Voor de kids zijn bij beide accommodaties genoeg mogelijkheden. Je betaalt er meer voor, maar deze accommodaties geven je reis dan ook iets meer comfort.