Inspiratie voor je Indonesië-vakantie met kinderen

Afwisseling tijdens een individuele vakantie Indonesië met kinderen vinden wij belangrijk en dé manier om het land echt te leren kennen. Door onderstaande beelden krijg je een goed idee van wat er zoal te zien en doen is in Indonesië, maar ook wat wij als Riksja Family Indonesië te bieden hebben aan jou als reiziger. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Indonesië vakantie samen.

Vakantie Bali met kinderen - gebedVakantie Bali met kinderen - accommodatiekruiden - Munduk Bali met kinderenFamiliereis Bali - waterval met kinderenVakantie Bali met kinderen - strandBali vakantie met kinderen - smileVakantie Bali met kinderen - ceremonieEten Bali reis kidsFietsen rijstvelden - gezinsvakantie BaliOogsten rijst vakantie Bali kinderenVakantie Bali met kinderen - bootOffers maken Bali kidsSurfen Bali - rondreizen met kinderenReizen Bali met kinderen - kamer

 

Onze top 5 bezienswaardigheden

Riksja Family Indonesie: Bali

Op een onbewoond eiland

1. Het rustige West-Bali: op een onbewoond eiland

Vlak voor de kust van Bali ligt een tropisch paradijsje waar je schitterend kunt snorkelen. Menjangan Island hoort bij het West Bali National Park en het zeewater is er glashelder. Niet voor niks dus dat een snorkelexcursie rond dit eiland heel populair is. In een houten boot vaar je zo het Nationale park in. Stuiterend over de golven probeer je vast je duikbril en snorkel op te zetten, want wanneer de gids zijn favoriete snorkelspot heeft gevonden wil je er direct in springen! Het beschermde natuurgebied bestaat uit koraalriffen en kleine eilandjes, waarvandaan groepen herten je nieuwschierig aan staan te kijken. Tijdens het snorkelen zie je blauwe zeesterren, finding nemo’s en met een beetje geluk schildpadden. Samen met de gids maak je een kampvuur en verzamel je de laatste ingrediënten voor het avondeten. Geniet van je rust of deel kampvuurverhalen met de gids en andere avontuurlijke reizigers.

Bekijk onze bouwsteen ‘Op een onbewoond eiland’

 

Riksja Family Indonesie: bali ubud fietsen

Fietsen tussen de rijstvelden

2. Ubud tussen de rijstvelden

Op slechts een uur rijden van Sanur ligt het groene hart van Bali, waar tempelhuisjes tussen rijstterrassen liggen. De lokale bevolking houdt zich hier bezig met schilderen, houtsnijden, dansen en muziek en er gaat geen dag voorbij zonder een religieus feest of tempelbezoek. Op het omliggende platteland sjokken ossen op de sawa’s en zie je rijsthalmen wuiven in de wind. Terwijl je de omgeving verkent zie je hoe Balinese vrouwen rijstoffers naar tempels brengen en in Monkey Forest zie je de aapjes rondslingeren over Balinese beelden en in de boomtoppen. Ga hier fietsen met een lokale gids langs rijstvelden en ambachtelijke dorpen, zodat je écht kennis maakt met het Balinese leven. De kinderen gaan achterop of op hun eigen fiets. Onderweg stop je bij een familie tempel waar gids Wayan vertelt over het Balinese leven. Terwijl de kinderen even uitrusten, geniet jij van een Balinees kopje koffie.

Bekijk onze bouwsteen ‘Op trappers door de sawa’s’

 

Riksja Family Indonesië: Orang oetans Sumatra

Orang Oetans op Sumatra

3. Orang Oetans in de jungle

Orang oetan betekent letterlijk bosmens. Het is een van de meest bedreigde soort mensapen ter wereld. Toch kun je ze op Sumatra betrekkelijk makkelijk in het wild spotten. In het verleden zijn hier gevangen genomen exemplaren opnieuw in het wild uitgezet en ze werden tot voor kort ook bijgevoerd. Ga met een gids de jungle in en ga op zoek naar deze bijzondere dieren.

Bekijk onze bouwsteen ‘Orang oetans spotten in de jungle’

 

Riksja Family Indonesie: borobudur-kinderen

Op de fiets naar de Borobudur

4. Op de fiets naar de Borobudur

Yogyakarta is het culturele hart van Java. De stad van de becak’s (fietstaxi’s) brengt je naar het paleis van de sultan en levendige markten. Maar je komt hier voor de Boeddhistische tempel Borobudur. Je fietst door het Javaanse platteland tot aan de voet van deze heilige plek. Maak de klim via de negen niveaus op weg naar nirwana en bewonder het uitzicht op de top tussen de stupa’s.

Bekijk onze bouwsteen ‘Tour de Borobudur’

 

Riksja Family Indonesie: bali gezinsreis strand

Tropische Gili-eilanden

5. Tropische Gili-eilanden

De Gili eilanden: tropische eilanden voor de kust van Lombok. Vanuit Bali zijn ze goed te bereiken per boot. Op de Gili’s vind je geen auto’s, wel paard en wagen. Het leven gaat hier langzaam voorbij, onder een stralende zon, voetjes in het witte zand en met het geluid van de kabbelende zee op de achtergrond. Meteen voor de kust ligt een rif met kleurrijke koralen en vissen die zich graag laten begroeten. Als je op zoek bent naar het bekende plaatje van witte stranden, blauwe zee, slippers aan en… relaxen, dan is dit ‘the place to be’.

Bekijk onze bouwsteen ‘Witte stranden van de Gili’s’

Bekijk onze overzichtskaart van Indonesië met alle bouwstenen.

Algemene informatie Indonesië

Bij een verre reis is een goede voorbereiding nooit verkeerd. Klik op onderstaande links voor meer algemene reisinformatie over Indonesië.

• paspoort, visum en geldzaken
• klimaat
• tips over reizen met kinderen
• gezondheid
• verzekeringen
• extra services & handige links

 

Bouw je reis

Met onze bouwstenen kun je je eigen rondreis door Indonesië met kinderen samenstellen. Daarnaast hebben we alvast een paar rondreizen met kinderen ter inspiratie samengesteld.

 

 

Vraag jouw portie inspiratie aan!

Ben je nog aan het oriënteren op Indonesië en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan.

bestemmingsexperts Riksja Family Indonesie

Wij, Nienke, Yvonne en Willemijn, de reisspecialisten van Riksja Family Indonesië, kunnen niet stoppen met praten over Indonesië en al het moois dat het land biedt. We inspireren je graag met onze tips voor je reis.

Praktische weetjes

Tijdsverschil: 5 uur later op Java en Sumatra, 6 uur later op Bali
Taal: Indonesisch
Munteenheid: Indonesische Rupiah (IDR)
Visum: nee

 

Liever bellen?

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur -17:30 uur