Over Riksja Indonesië Kids

Indonesië reizen specialist

Riksja Indonesië Kids is onderdeel van Riksja Kids, een kindvriendelijke reisorganisatie van reizigers voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste met onze eigen kinderen de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Ver op reis gaan met je kinderen kan volgens ons op een leuke manier. Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Riksja Reisevent!

Kom jij ook naar ons Riksja Reisevent op 11 november in De Fabrique, Utrecht? We verklappen nog niet alles, maar reken op een dag bomvol reisinspiratie en -informatie over je favoriete bestemmingen. Bestel je gratis kaartje via het Riksja Reisblog (op = op!). Lukt het je niet om erbij te zijn? We staan ook op een aantal vakantiebeurzen. Bekijk hier welke.

Yvonne van Velzen

Reisspecialist Indonesië Kids

Ik heb samen met mijn gezin al een paar mooie reizen mogen maken. En ook Indonesie heeft ons weer verrast. Wat een prachtig landschap met de rijstvelden en vulkanen. Het was dan ook super om de Bromo vulkaan te beklimmen; de rook en het gerommel dat uit de vulkaan komt, maakt best indruk. Wat was Java een mooie ervaring voor mij en ook voor mijn gezin. Yogyakarta is een gezellige stad waar we op de fiets naar de Borobudur zijn geweest. En dan de bevolking; ze waren zo geinteresseerd in ons en zo vriendelijk. We hebben ons echt welkom gevoeld. Riksja reizen zijn voor ons gezin ideaal, omdat je zelf je route kunt samenstellen en de belangrijkste excursies geregeld zijn. Ter plaatse lekker genieten en niet veel meer hoeven te regelen brengt de nodige ontspanning.

Nienke van der Maar

Reisspecialist Indonesië Kids

Reizen is de rode draad in mijn CV. Bij Riksja Travel heb ik mijn passie reizen met werken kunnen combineren. Ik deel graag mijn ervaringen over de reizen die ik heb gemaakt en puzzel met je mee over de beste route en leukste activiteiten ter plaatse. Mijn favoriete bestemming is Indonesië. Ieder eiland is weer zo anders en zo divers. De bevolking is er vriendelijk en je voelt je er erg welkom. Dit voorjaar ging ik met mijn gezin naar Java en Bali. De mensen ontfermden zich meteen over onze kids. Op Java beklommen we de Bromo en reden met paard en wagen door de rijstvelden. Bali is een heerlijke vakantieland waar we een stukje ontspannen afwisselde met leuke activiteiten. Op Nusa Lembongan kochten we een vliegertje en speelde mijn zoons met de lokale kinderen op het strand, terwijl wij genoten van de ondergaande zon.

Lin Borsboom

Reisspecialist Indonesië KidsBali specialist - Lin

Het reisvirus heeft mij al een tijd geleden gegrepen en ik heb al veel mooie reizen gemaakt. Ik vind het leuk om bezig te zijn met de voorbereidingen, de wereld ontdekken en daarna natuurlijk het nagenieten. Van elk onderdeel word ik enthousiast en ik vind het dan ook heerlijk om iedere dag met reizen bezig te zijn.
Tijdens mijn reis vind ik het belangrijk om de sfeer van het land echt te proeven. In Bali verbleven we keer op keer op een bijzondere plek: in een Lumbung stijl huisje in een tropische tuin, een hutje met uitzicht op zee en ergens anders weer midden tussen de rijstterrassen. Ontmoetingen met de lokale bevolking maken de reis voor mij bijzonder en als je met kinderen reist, maak je snel contact. Zo kwamen we tijdens een wandeling kinderen tegen die uit school kwamen en werd er volop gezwaaid en high-five’s uitgewisseld. Het maken van offertjes in het waterpaleis was voor mij één van de leukste excursies tijdens mijn reis. Vooral voor kinderen is het een ideale manier om zo wat mee te krijgen over de bijzondere cultuur.

 

bali kindvriendelijk lokale vertegenwoordigerOnze lokale vertegenwoordiger

Op Indonesië werken wij nauw samen met een lokale partner. Onze partner is gevestigd op Bali, in Sanur. Zij kennen het land en zijn gebruiken goed, omdat ze er zelf wonen. Daarbij bezoeken zij de hotels regelmatig en kunnen je ter plaatse de beste tips meegeven.

De benodigde informatie en vouchers voor de geboekte hotels en excursies krijg je van ons al voor vertrek per e-mail toegestuurd. Bij de reisbescheiden die je van ons krijgt voor vertrek, tref je het contactadres en de telefoonnummers van de lokale partner. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, zodat je tijdens je IndonesiëKids reis ter plaatse altijd op ze kan rekenen voor hulp of vragen.

 

Bouw je reis met Riksja Travel

Riksja Kids is onderdeel van Riksja Travel. Bij Riksja bouw je jouw eigen reis naar het hart van de bestemming. Onze reisexperts helpen je met de planning en route, zodat jij het maximale uit jouw reis haalt. Voor reizigers, door reizigers. Riksja Travel staat voor individuele reizen met hart voor de wereld. Zo worden alle reizen die bij ons geboekt worden 100% CO2 gecompenseerd en draag je positief bij aan de lokale economie door de slaapplekken en activiteiten die we voor je inplannen. Lees meer over ons op de website van Riksja Travel.