Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Over IndonesiëKids

   Indonesië reizen specialist

   IndonesiëKids is onderdeel van RiksjaKids, een kindvriendelijke reisorganisatie van reizigers voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste met onze eigen kinderen de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

   Ver op reis gaan met je kinderen kan volgens ons op een leuke manier. Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

   Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

    

   bali buggy rijdenWendy Zwinkels

   Reisspecialist Indonesië Kids

   Reizen is mijn passie en mijn hobby. Niet alleen zelf op reis gaan, maar ook samen met jou op zoek gaan naar de reis die jouw dromen waar maakt. Mijn vriendinnen zeggen vaak, bij vragen over vakanties: “Oh dat moet je maar aan Wendy vragen, die weet overal iets leuks.” Zo ontdekte ik afgelopen zomer voor mijn tienerdochters de avontuurlijke buggy tour door de binnenlanden bij Munduk. We waren hier zo enthousiast over, dat we het nu ook voor onze reizigers met tieners aanbieden. Gelukkig hebben mijn kinderen mijn hang naar avontuur, nieuwe dingen beleven en kennismaken met nieuwe culturen net zo sterk als ik. Riksja reizen zijn voor ons gezin ideaal, omdat je zelf je route kunt samenstellen en de belangrijkste excursies geregeld zijn. Ter plaatse lekker genieten en niet veel meer hoeven te regelen brengt de nodige ontspanning.

   Nienke van der Maar

   Reisspecialist Indonesië Kids

   Reizen is de rode draad in mijn CV. Bij Riksja Travel heb ik mijn passie reizen met werken kunnen combineren. Ik deel graag mijn ervaringen over de reizen die ik heb gemaakt en puzzel met je mee over de beste route en leukste activiteiten ter plaatse. Mijn favoriete continent is Azië. Ieder land is weer zo anders en zo divers. De bevolking is er vriendelijk en je voelt je er erg welkom. Ook in Indonesië. Ik kan me nog goed herinneren hoe we met een vrolijk Selamat Datang en gesprekken over het Nederlands voetbalelftal werden onthaald door onze Indonesische taxichauffeur op Denpasar. Bali is een heerlijk vakantieland waar je lekker tot rust kan komen. Voor een beetje meer avontuur gingen wij ook naar Java, Sumatra en Flores. Komend voorjaar gaan wij met het gezin naar Java en Bali en ik verheug me erg op de expeditie op Java en op Bali chillen in het paradijs.

   Lin Borsboom

   Reisspecialist Indonesië KidsBali specialist - Lin

   Het reisvirus heeft mij al een tijd geleden gegrepen en ik heb al veel mooie reizen gemaakt. Ik vind het leuk om bezig te zijn met de voorbereidingen, de wereld ontdekken en daarna natuurlijk het nagenieten. Van elk onderdeel word ik enthousiast en ik vind het dan ook heerlijk om iedere dag met reizen bezig te zijn.
   Tijdens mijn reis vind ik het belangrijk om de sfeer van het land echt te proeven. In Bali verbleven we keer op keer op een bijzondere plek: in een Lumbung stijl huisje in een tropische tuin, een hutje met uitzicht op zee en ergens anders weer midden tussen de rijstterrassen. Ontmoetingen met de lokale bevolking maken de reis voor mij bijzonder en als je met kinderen reist, maak je snel contact. Zo kwamen we tijdens een wandeling kinderen tegen die uit school kwamen en werd er volop gezwaaid en high-five’s uitgewisseld. Het maken van offertjes in het waterpaleis was voor mij één van de leukste excursies tijdens mijn reis. Vooral voor kinderen is het een ideale manier om zo wat mee te krijgen over de bijzondere cultuur.

    

   bali kindvriendelijk lokale vertegenwoordigerOnze lokale vertegenwoordiger

   Op Indonesië werken wij nauw samen met een lokale partner. Onze partner is gevestigd op Bali, in Sanur. Zij kennen het land en zijn gebruiken goed, omdat ze er zelf wonen. Daarbij bezoeken zij de hotels regelmatig en kunnen je ter plaatse de beste tips meegeven.

   De benodigde informatie en vouchers voor de geboekte hotels en excursies krijg je van ons al voor vertrek per e-mail toegestuurd. Bij de reisbescheiden die je van ons krijgt voor vertrek, tref je het contactadres en de telefoonnummers van de lokale partner. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, zodat je tijdens je IndonesiëKids reis ter plaatse altijd op ze kan rekenen voor hulp of vragen.

    

   stempel riksja travelReizen met Riksja Travel

   Wij zijn Riksja Kids en onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij.

   Wil meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.