Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Orang oetans spotten in de jungle

   Orang oetans Sumatra

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Medan - Bukit Lawang
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 149,- per persoon

   Orang oetan betekent letterlijk bosmens. Het is een van de meest bedreigde soort mensapen ter wereld. Toch kun je ze hier betrekkelijk makkelijk in het wild spotten. In het verleden zijn hier gevangen genomen exemplaren opnieuw in het wild uitgezet en ze werden tot voor kort ook bijgevoerd. Met een gids trek je de jungle ineen ga je op zoek naar deze bijzondere dieren. Het hotel waar je verblijft is eenvoudig, maar mooi gelegen aan de rand van het regenwoud.

   Overnachten: 2 nachten in een eenvoudige jungle lodge
   Excursie: jungle trekking, bezoek aan de orang-oetans
   Transport: vervoer van Medan naar Bukit Lawang per privé auto met chauffeur
   Maaltijden: 2x ontbijt
   • entreegelden Gunung Leuser NP

   • maaltijden naast het ontbijt

   bukit-lawang-rivierDag 1 – Welcome to the jungle

   Het is maar 95 km rijden van Medan, maar omdat de weg in slechte staat is doen we er toch bijna 4 uur over om in Bukit Lawang te komen.

   Het hotel waar we verblijven is redelijk eenvoudig, maar fraai gelegen aan de rand van het oerwoud. Het hotel heeft geen zwembad, maar je kunt verkoeling zoeken in de rivier die dwars door Bukit Lawang loopt. Aan de oevers staan huisjes op palen, vrouwen doen de was en mensen zijn aan het baden.

   orangutan-sumatra-met-kinderenDag 2 -aapjes kijken

   We lopen met onze gids hoger en hoger het oerwoud in. Na nog geen uur hiken horen we opeens gekraak boven ons. Een nieuwsgierige orang oetan komt langzaam omlaag. Deze draagt een kleintje op haar rug. Ze is niet erg schuw. We houden voldoende afstand en kunnen op ons gemak mooie plaatjes schieten.

   Het is verboden om de orang oetans te voeren of aan te raken, maar op het moment dat een van de apen iets te dichtbij komt trekt onze gids toch opeens een paar bananen uit zijn tas. Hij zegt dat ze agressief kunnen worden als je ze niks geeft, maar op deze manier houd je het gedrag natuurlijk wel in stand.

   Tegen de tijd dat we terug zijn van ons jungleavontuur is het tijd voor de lunch en zoeken we een leuk restaurantje op aan de rand van de rivier.

    

    

   sumatra-jungle-rivierDag 3 – vertrek Bukit Lawang

   Via Brestagi kun je je reis door Sumatra vervolgen naar het Tobameer, het grootste kratermeer ter wereld. Verblijf op Samosir, verken het eiland met de fiets en bezoek traditionele Batak dorpjes met hun karakteristieke huizen.

   Of trek per 4×4 dieper de jungle in van het Gunung Leuser park naar Tangkahan en ga tuben door het regenwoud.