Medan Sumatra Indonesië - met kinderen

Kennismaken in de kampung

Medan Sumatra

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Medan startpakket
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 157,- per persoon

Reizen door Indonesie met zijn vele eilanden is voor veel reizigers een race tegen de klok. Zij gaan na aankomst in Medan direct op hun doel af: De orang oetans. Na een vlucht van minimaal 15 uur doen wij dat anders, zeker als we reizen met kinderen.

De ideale plek om te acclimatiseren vonden wij in de kampung rond Medan. We vonden een hotel tussen de palmbomen met een zwembad om af te koelen. Met een gemotoriseerde becak en gids trek je de kampung in om een kijkje te nemen bij de hardwerkende bevolking thuis.

Overnachten: 2 nachten in sfeervol hotel
Excursie: per becak met gids door de kampung
Transport: aankomsttransfer en becak tour
Maaltijden: 2x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

sumatra-reis-medan-historieDag 1 – aankomst in Medan

Bij aankomst kom je er achter dat Sumatra niet alleen jungle is. Getoeter, files en crossende motortaxi ‘becaks’: Welkom in de derde metropool van Indonesie.

Na een lange vlucht zoeken wij liever de rust op in de kampung buiten de stad. Even bijkomen bij het zwembad en de zon zien onder gaan tussen de palmbomen. Van dit plekje is er maar een. Als het vol is slaap je in een comfortabel stadshotel met een historisch tintje en een zwembad.

Dag 2 – crossen door de kampung

medan-kampung-tourEr staan een paar becaks klaar en met een gids gaan we de kampung in. Een becak is een motor met zijspan, een veelgebruikt vervoermiddel in Medan. Langs de weg en op de markt zien we vrouwen die van alles verkopen: bananenchips, gefrituurde donuts en andere hapjes. We gaan op zoek naar het verhaal achter deze vrouwen. De gids neemt ons mee naar de mensen thuis en ze laten trots hun ‘werkplaats’ zien, oftewel de keuken. Een grote wok staat op het houtvuur achter het huis. De buurvrouw laat ons zien hoe ze flapjes boetseert en we helpen haar een handje mee.

sumatra-reis-kinderen-jungleDag 3 – naar de jungle

Na het ontbijt vertrekken we naar de jungle. In vier uur rijd je in je privé auto met chauffeur naar de orang oetans van Bukit Lawang. Maar nóg leuker is het om eerst de ongerepte jungle van Tangkahan te verkennen en de rivier af te zakken in een opblaasband.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan