Java met kinderen - Bromo

Op Java-expeditie

Bromo vulkaan

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Yogyakarta - Batu - Bromo vulkaan - Surabaya
Reisduur: 3 dagen/2 nachten
Reissom: € 330,- per persoon
€ 245,- per kind

Op Oost-Java bromt en lonkt de Bromo vulkaan. Het is een van de meest spectaculaire vulkanen op Java en nog altijd actief. Je gaat op stoere ontdekkingsreis, maar maken de tocht niet te zwaar. Een treintocht dwars door het Javaanse platteland doorbreekt de autoreis en we vonden een slaapplek midden in het groen en met zwembad. Hier vertrekken de jeeps naar de Bromo kraterrand. Om twee reisdagen te besparen, word je afgezet op de luchthaven van Surabaya voor een korte vlucht naar Bali.

Overnachten: 2 nachten in de rijstvelden bij Batu met zwembad
Excursie: Expeditie Bromo vulkaan
Transport: Per auto met chauffeur en per trein
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • Overige maaltijden en drankjes

  • Entreegelden

  • Vlucht Surabaya – Bali

  • Fooien

java-treinDag 1 – Trein naar Kertosono

Met de trein reizen heeft altijd iets magisch voor ons en vandaag doorkruisen we het Javaanse platteland. De stoelen zijn comfortabel en we zitten tussen lokale reizigers. Super, vertrekken maar. Rijstvelden en groene heuvels snellen aan ons voorbij, en regelmatig passeren we kleine dorpen.

In Kertosono stappen we uit. Een rit van ruim twee uur per auto brengt ons verder naar het hotel in Batu dat midden tussen de heuvels en uitlopers van omringende vulkanen ligt. Het is hier rustig en er zijn meerdere zwembaden. De kids nemen gelijk een plons in het zwembad. Even ontspannen en opmaken voor de expeditie van morgen.

bromo-java-met-kinderenDag 2 – Bromo expeditie

Expeditie klinkt heel spannend en de jeep maakt de reis vandaag extra avontuurlijk. We stijgen langzaam in hoogte en slingeren over asfaltwegen door groene bossen. Boven aangekomen duiken we over zandwegen de krater in, dit is de grote ring om de Bromo vulkaan heen. Stofwolken achtervolgen ons. Het is zo net een maanlandschap. We zien de rook al opstijgen, daar is de Bromo vulkaan! We nemen de trappen omhoog, zodat we echt op de rand staan en de vulkaan in kunnen kijken. Wat een natuurgeweld. Met een jeep rijden we door naar de buitenste kraterrand voor het beroemde uitzicht. Het is wel geen zonsopkomst, maar het is er nu wel een stuk rustiger. Vanavond  slapen we weer in hetzelfde hotel, wel zo relaxed na zo’n expeditie-dag.

kinderen-javaDag 3 – Snel naar Bali

Geen lange reisdagen naar Bali voor de boeg, maar in plaats daarvan een reis naar de luchthaven van Surabaya en een korte vlucht naar Bali. Zo zijn we in een dag op het volgende eiland. Op Bali kiezen we eerst voor wat dagen aan de kust. Cultuur, natuur … dan nu even strand. Terwijl wij wat tijd doorbrengen met een boek, leven de kinderen zich uit op een surfboard.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan