Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Op Java-expeditie

   Bromo vulkaan

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Yogyakarta - Solo - Batu - Bromo vulkaan - Surabaya
   Reisduur: 4 dagen/3 nachten
   Reissom: € 427,- per persoon
   € 316,- per kind

   Op Oost-Java bromt en lonkt de Bromo vulkaan. Het is een van de meest spectaculaire vulkanen op Java en nog altijd actief. Je gaat op stoere ontdekkingsreis, maar maken de tocht niet te zwaar. Een treintocht dwars door het Javaanse platteland doorbreekt de autoreis en we vonden een slaapplek midden in het groen en met zwembad. Hier vertrekken de jeeps naar de Bromo kraterrand. Om twee reisdagen te besparen, word je afgezet op de luchthaven van Surabaya voor een korte vlucht naar Bali.

   Overnachten: 1 nacht in een sfeervol hotel in Solo, 2 nachten in de rijstvelden bij Batu met zwembad
   Excursies: Bezoek Prambanan tempel, Bromo expeditie tour
   Transport: Per auto met chauffeur en per trein
   Maaltijden: 3 x ontbijt
   • Overige maaltijden en drankjes

   • Entreegelden

   • Vlucht Surabaya – Bali

   • Fooien

   prambanan-tempelDag 1 – Van Yogya naar Solo

   Onderweg naar Solo zien we de puntige tempels van het Prambanan tempelcomplex opdoemen. Het is het grootste Hindoeïstische bouwwerk van Indonesië. Indrukwekkend zijn de vele muurversieringen en details die het verhaal van Ramayana vertellen. We dwalen wat rond tussen de vele tempels en stappen dan weer in de auto, een leuke stop onderweg naar Solo. Hier kom je begin van de middag aan.

   Solo is de hoofdstad van de Indonesische Batik. Om verder ondergedompeld te worden in de Indonesische cultuur kun je deze dag uitbreiden met een bezoek aan Solo en een Batik workshop.

   In Solo aangekomen breng je dan eerst een bezoek aan het paleis van de Sultan. We nemen een kijkje in de woonvertrekken en vergaap je aan hun gouden sieraden en bronzen beelden. Je luncht in een oud koloniaal huis waar je vervolgens zelf aan de slag gaan met de kunst van de Batik. Na een korte wandeling door het hart van deze Batik stad word je bij je sfeervol heritage hotel afgezet. Een prachtig gebouw in traditioneel Javaanse stijl, maar zonder zwembad.

   java-treinDag 2 – Trein naar Kertosono

   Met de trein reizen heeft altijd iets magisch voor ons en vandaag doorkruisen we het Javaanse platteland. De stoelen zijn comfortabel en we zitten tussen lokale reizigers. Super, vertrekken maar. Rijstvelden en groene heuvels snellen aan ons voorbij, en regelmatig passeren we kleine dorpen.

   In Kertosono stappen we uit. Een rit van ruim twee uur per auto brengt ons verder naar het hotel in Batu dat midden tussen de heuvels en uitlopers van omringende vulkanen ligt. Het is hier rustig en er zijn meerdere zwembaden. De kids nemen gelijk een plons in het zwembad. Even ontspannen en opmaken voor de expeditie van morgen.

   bromo-java-met-kinderenDag 3 – Bromo expeditie

   Expeditie klinkt heel spannend en de jeep maakt de reis vandaag extra avontuurlijk. We stijgen langzaam in hoogte en slingeren over asfaltwegen door groene bossen. Boven aangekomen duiken we over zandwegen de krater in, dit is de grote ring om de Bromo vulkaan heen. Stofwolken achtervolgen ons. Het is zo net een maanlandschap. We zien de rook al opstijgen, daar is de Bromo vulkaan! We nemen de trappen omhoog, zodat we echt op de rand staan en de vulkaan in kunnen kijken. Wat een natuurgeweld. Met een jeep rijden we door naar de buitenste kraterrand voor het beroemde uitzicht. Het is wel geen zonsopkomst, maar het is er nu wel een stuk rustiger. Vanavond  slapen we weer in hetzelfde hotel, wel zo relaxed na zo’n expeditie-dag.

   kinderen-javaDag 4 – Snel naar Bali

   Geen lange reisdagen naar Bali voor de boeg, maar in plaats daarvan een reis naar de luchthaven van Surabaya en een korte vlucht. Zo zijn we in een dag op het volgende eiland. Op Bali kiezen we eerst voor wat dagen aan de kust. Cultuur, natuur … dan nu even strand. Terwijl wij wat tijd doorbrengen met een boek, leven de kinderen zich uit op een surfboard.