Flores met kinderen - Komodo Indonesië

Anker uit bij draken-eiland

Flores met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Flores: Labuhan Bajo en Komodo eiland
Reisduur: 4 dagen/3 nachten
Reissom: € 488,- per volwassene
€ 359,- per kind ( 2 t/m 11 jaar)

Voor de kust van het eiland Flores ligt het Komodo National Park. Dé plek om Komodo varanen te spotten. Je stapt op je privé-boot met schipper en je vaart naar de eilanden Komodo en Rinca. Hier neemt een ervaren gids je mee op spannende tocht door het dorre landschap op zoek naar de draken. Je lunch en diner komen rechtstreeks uit zee en 's avonds zie je de zonsondergang voordat je onder de dekens kruipt op het dek (met overkapping, dat dan weer wel) van het schip.

Overnachten: 2 nachten in een hotel met zwembad, 1 nacht op het dek van je boot
Excursies: Boottocht naar de eilanden Komodo en Rinca
Transport: Transfers van en naar de luchthaven en van en naar de haven
Maaltijden: 3 x ontbijt
  • Overige maaltijden en drankjes

  • Entree Komodo National Park

  • Binnenlandse vluchten van en naar Flores

  • Fooien

labuhan-bajo-hotelDag 1 – Aankomst Labuhan Bajo

We hadden niet verwacht dat de vlucht vanuit Bali nog wel zo’n twee uur zou duren. Wat een immens land is het toch. Maar in Labuhan Bajo is het heerlijk ontspannen. Het hotel ligt direct aan zee en heeft een verkoelend zwembad. De stad zelf heeft niet zoveel te bieden, dus we blijven lekker in het hotel.

Flores komodo-varaanDag 2 – Met de boot naar de Komodo’s

We staan wat gespannen op, want vandaag stappen we op de boot naar Komodo National Park. In de haven staat onze motorboot al te wachten. Het is een houten boot zonder kajuit en een schippershuisje. Wow, gaan we op deze boot slapen? Het is eenvoudig, maar ook heel stoer.

Trossen los en daar gaan we. De eerste stop is Rinca eiland. Het eiland is minder bekend dan hét Komodo eiland, maar de kans op het zien van de varanen schijnt groter te zijn. En of we ze zien. De haast dinosaurus-achtige dieren lopen los over het eiland. En gewapend met slechts een stok lopen we achter de gids aan. Terug op het schip varen we door naar Komodo eiland.

We springen onderweg met onze snorkels op en Gopro in de hand de zee in en eten ’s avonds verse vis uit zee. Het dek is de slaapplek, dus we maken ons bed op en kruipen onder de dekens. De sterrenhemel lonkt.

snorkelen-komodo-npDag 3 – Komodo’s deel 2

Vanochtend na het ontbijt staan we te popelen om Komodo eiland op te gaan. Zo’n spannende dag als gisteren willen we nog eens. Op het Komodo eiland verzamelen de varanen zich vaak rond een waterpoel. Vaak liggen de varanen lui in de zon, maar hier zijn ze juist actief en op zoek naar eten.

Het nationale park is een van de beste duik- en snorkelplekken van Indonesië. We binden de flippers onder en snorkels op en nemen een duik naar de kleurrijke onderwaterwereld.

komodo-boot-zonsondergangDag 4 – Terug naar Bali

Na een nacht in het prettige resort in Labuhan Bajo vlieg je vandaag weer weg van Flores. Veel reizigers combineren Flores met Bali als afsluiting van de reis. Je vliegt dan terug naar Bali waar je de laatste dagen aan een van de prettige stranden kan doorbrengen.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan