Yogyakarta met kinderen - Borobudur

Tour de Borobudur

Yogyakarta met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Yogyakarta en Borobudur
Reisduur: 4 dagen/3 nachten
Reissom: € 197,- per persoon
€ 145,- per kind

Yogyakarta is het culturele hart van Java. Kan ik daar mijn kids voor warm maken? Zeker, want de komende dagen nemen we je mee op historisch avontuur. De stad van de becak’s (fietstaxi’s) brengt je naar het paleis van de sultan en levendige markten. Maar je komt hier voor de Boeddhistische tempel Borobudur. Je fietst door het Javaanse platteland tot aan de voet van deze heilige plek. Maak de klim via de negen niveaus op weg naar nirwana en bewonder het uitzicht op de top tussen de stupa’s.

Overnachten: 3 nachten in een hotel met zwembad
Excursie: Fiets excursie naar de Borobudur
Transport: Transfer vanaf de luchthaven
Maaltijden: 3 x ontbijt
  • Overige maaltijden en drankjes

  • Entree Borobudur

  • Fooien

Viavia restaurant

Dag 1 – Aankomst Yogyakarta met kinderen

In de middag komen we aan in Yogyakarta en de chauffeur brengt ons direct naar het hotel. Het is maar een half uurtje rijden, maar door de hectiek en het getoeter op straat krijgen we gelijk het echte Azië gevoel.

Inchecken en eerst maar eens een frisse duik nemen. Dat is makkelijk, want het moderne hotel heeft een zwembad op de binnenplaats. Je hebt hier nauwelijks door wat er buiten op straat gebeurt. Dat zien we vanavond wel als we op zoek gaan naar een restaurant.

Onze tip: Via Via restaurant, letterlijk om de hoek van het hotel

reis-yogyakarta-becakDag 2 – Yogya stad

We zitten zo centraal in Yogya, dat we veel tevoet zouden kunnen doen. Maar een ritje met een becak is leuker én we kunnen rustig inswingen. Gelijk buiten de deur van het hotel staat een rijtje fietstaxi’s. De chauffeurs liggen lui in hun fiets te wachten op een volgende klant. We kijken elkaar aan … een chauffeur wakker maken is ook zo wat. Maar er staan al twee rijders enthousiast te wuiven. Where to go? Nou, tour ons maar rond.

Het paleis van de sultan is een van de belangrijkste attracties, met tentoongestelde kledij, wapens en koetsen van oude heersers. Grenzend aan dit paleis ligt een oude wijk met veel souvenirshops. Na wat afdingen keren we met een kleurrijke batik-doek terug naar het hotel.

yogyakarta-fietsen-borobudurDag 3 – Fietsen naar de Borobudur

Vanuit Borobudur village stappen we op mountainbikes. Enthousiast begroet onze gids de werkers in de velden, het is duidelijk dat hij hier vandaan komt. Tussen de uitgestrekte rijstvelden ligt een klein dorpje. We stoppen bij een warung, een traditioneel winkeltje. Meer dan wat zakjes chips, flesjes water en wat vers fruit verkopen ze niet, maar het is precies wat we nodig hebben. Uit het dorpje komen kinderen nieuwsgierig een kijkje nemen. Met handen- en voetenwerk is het contact met onze eigen kids snel gemaakt.

We rijden tot aan de voet van de tempel. Daar begint de klim naar boven tussen giechelende studenten die maar al te graag met ons op de foto willen. Bovenaan staan we tussen de vele stoepa’s te kijken naar vulkanen en het groene platteland waar we eerder doorheen fietsten …

borobudur-kinderen

Dag 4 – vertrek uit Yogya

Na het ontbijt vertrekken we uit Yogya.

Vanuit hier kun je direct naar Bali vliegen waar je ondergedompeld wordt in Hindoeïstische taferelen en je kunt ontspannen aan de kust. Maar je kunt ook je reis richting het oosten van Java voortzetten. Hier ga je op expeditie naar de Bromo vulkaan.

Ga je niet op expeditie, maar wil je wel de Prambanan zien? Dat kan! We plannen een extra nacht voor je in. Op de extra dag kun je een bezoek brengen aan Java’s grootste Hindoe tempelcomplex; de Prambanan. Prambanan betekent “veel priesters”. In de reliëfs worden ze afgebeeld met een lange baard. Een auto met chauffeur brengt je hiernaar toe.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan