Kamperen in de jungle van Indonesie

Je Jungle Jeep avontuur

Met een jeep, mountainbike en tent de heuvels in

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Sibetan, Oost Bali
Reisduur: 2 dagen/ 1 nacht
Startdagen: Dagelijks m.u.v. vrijdag en zaterdag
Reissom: € 286,- p.p.
Groep: Max 8 personen (4 tenten)

Hoe verder je de heuvels in rijdt, hoe smaller de weg wordt. Het avontuur start pas echt wanneer asfalt plaatsmaakt voor zand en keien. In de Landcruiser uit 1976 voel je je onoverwinnelijk, tot twee wielen even loskomen van de grond. Onderweg word je zo enthousiast gemaakt over de lokale trots dat je besluit een handje van dit salak-fruit mee te nemen voor bij het kampvuur. Na een avondje kampvuurverhalen en uitzicht over Bali sluit je af met een mountainbike-excursie en een stevige Salak-lunch.

Overnachten: 1 nacht kamperen
Excursies: 4x4 jeep-safari, plantagebezoek, mountainbiketocht
Transport: Per 4x4 en mountainbike
Maaltijden: Ontbijt, lunch en diner
Kampeerspullen: alles wat je nodig hebt voor een avontuurlijke nacht in de heuvels
  • Fooien

Dag 1 – Aankomst in Sibetan

Waarschijnlijk ben je al even onderweg en inmiddels gewend geraakt aan het comfort van je busje. Wanneer de tassen worden overgeladen in de jeep voel je dat er een heel ander hoofdstuk van de reis is aangebroken. Zonder airco, zachte stoelen en telefoonlader rijd je verder. De eerste 500 meter naar het kleine jungle-restaurant is een goed voorproefje: zelfs over het asfalt wiebelt en trilt de jeep alle kanten op.

Indonesie kamperen met een jeep

Tijdens de lunch maak je kennis met het team waar je de komende 24 uur mee doorbrengt. En daarmee automatisch met hun liefde voor salak-fruit. Onderweg kom je dicht bij het lokale leven en verzamel je een paar van deze stekelvruchten voor bij het kampvuur. Hoewel de jeeptocht voor ons een hoogtepunt was, is het best lekker om uiteindelijk op de kampeerplek aan te komen. Met een 180-graden uitzicht over Bali is dit geen verkeerde plek om je tent op te zetten. Terwijl nieuwsgierige kinderen de berg op klimmen om te zien wat er aan de hand is, begin je vast met het koken op open vuur. Onze favoriet was de in bamboe gestoomde groentecurry. Geniet van je rust of deel kampvuurverhalen met de gids en andere avontuurlijke reizigers. Er is plek voor maximaal vier tenten.

Kamperen in Indonesie

Dag 2 – Goedemorgen Bali!

Je staat op met uitzicht op Mount Rinjani (Lombok) en Mount Agung (Bali). Met een kopje koffie geniet je nog even van de opkomende zon. Waarom zou je je haasten? De gids is in deze regio opgegroeid en geeft je graag nog wat lokale kennis mee. Hij wijst aan welke kruiden worden gebruikt bij het eten, maar bijvoorbeeld ook welke planten helende krachten hebben. Na je kampvuurontbijt loop je misschien nog even naar het kleine klooster achter de heuvel, maar wanneer het warm begint te worden brengt de jeep je weer terug naar het lokale dorpje Sibetan. Je vertrekt voordat de eerste Indonesische toeristen de heuvels hebben getrotseerd om ook van dit prachtige uitzicht te genieten.

Fietstocht Indonesie

In Sibetan staan de mountainbikes klaar om een paar uur de binnenlanden te verkennen. Er komen hier minder toeristen dan op andere plaatsen waar je bent geweest, dus misschien staan sommige bewoners van Sibetan even gek te kijken wanneer je langskomt. Onderweg fiets je door rijstvelden en kleine dorpjes. Je stopt regelmatig en geniet van een verfrissende kokosnoot. Stiekem droom je vast van je comfortabele bed en douche van vanavond. Maar zit je ooit weer bij een kampvuur? Dan was dit het avontuur dat je navertelt.

Reis je met kinderen onder de 8 jaar of wil je niet mountainbiken, dan maak je een wandeling van ongeveer 2,5 uur. Je wandelt door dorpjes en langs rijstvelden en je leert meer over de Salat, een fruitsoort dat veel voorkomt in Zuidoost-Azie. Na een Balinese lunch word je teruggebracht naar je hotel.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Mountainbiken naar waterpaleis Titraganga

Reissom: € 18,- p.p.
Inbegrepen: Per mountainbike naar Tirtraganga. Inclusief gids, fiets, helm, regenkleding en lunch

Wil je deze bouwsteen combineren met de bouwsteen ‘Wierook-offer in waterpaleis’ en kun je nog een extra portie avontuur aan? Fiets dan niet terug naar Sibetan, maar mountainbike door naar waterplaies Titraganga (met verbinding naar Ambed). Onderweg stop je bij een lokale boer voor een verse kokosnoot en lokale lunch. De omgeving is heuvelachtig, dus zet de fiets lekker achterop de jeep wanneer het even teveel wordt. Omdat deze optie toch wel een stukje pittiger is dan de normale fietstocht adviseren wij dit met name voor gezinnen met tieners.

Welke optie wil je aanvragen?

Je Jungle Jeep avontuur
Mountainbiken naar waterpaleis Titraganga
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan