Snorkelen Bali Indonesië - rondreis met kinderen

Finding Nemo

Snorkelen Bali

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Pemuteran
Reisduur: 4 dagen/3 nachten
Reissom: € 276,- per volwassene
€ 199,- per kind

Ga met je snorkel kopje onder en vind Nemo. Met een houten boot vaar je naar een onbewoond eiland in een beschermd natuurgebied voor het familie snorkelavontuur. Het warme water is helder en veilig om te zwemmen en bovendien geeft de gids goede snorkelinstructies aan de kids. Met je snorkelbril op zie je oranje papegaaivissen en gele vlindervissen onder je door zwemmen.

Bovendien slaap je in een prettig strandresort met zwembad en geschakelde kamers die uitkijken over de tuin en de zee. Aan het lavazandstrand hangt een gemoedelijke sfeer. Kids spelen hier uren in het water terwijl je zelf met een boek op schoot in een strandstoel ligt.

Overnachten: 3 nachten in een comfortabel strand resort
Excursie: snorkelexcursie bij het eiland Menjangan
Transport: geen
Maaltijden: 3x ontbijt en 1x lunch
  • overige maaltijden en drankjes

  • fooien

bali kids pemuteranDag 1 – Aankomst strandresort Pemuteran

De meeste gezinnen reizen vanuit Lovina of Munduk naar Pemuteran, in het uiterste noordwesten van Bali. Een klein uur rijden en het lijkt alsof je op een ander eiland bent, vonden wij. Het landschap is wat droger met af en toe een huis. Achter vrij hoge bergen ligt je resort aan het rustige lavazandstrand.

Je slaapt in een huisje met twee kamers naast elkaar. Door middel van een tussendeur sta je zo bij de kids in hun kamer. Loop door de groene tuin naar het zwembad en het strand. Het water is hier ondiep en loopt langzaam af waardoor het veilig zwemmen is voor de kinderen. Wat wij hier heel prettig vonden is de rust. Geen verkopers op het strand maar een gemoedelijke sfeer van reizigers en de lokale bevolking die van het strand genieten.

bali kids snorkelenDag 2 – Snorkelen Bali onbewoond eiland

Na een rustig ontbijt met uitzicht op zee is het tijd om de zwembroeken aan te trekken. Je wordt opgehaald bij de ingang en naar het vissershaventje even verderop gebracht. Met een houten (deels overdekte) boot vaar je voor onze familie snorkelexcursie in ca. 45 minuten naar het eiland Menjangan. Een waar snorkelparadijs mét wit zandstrand.

Deze excursie, speciaal ontwikkeld voor families, heeft een rustiger tempo. Er zijn er geen duikers aan boord zodat er genoeg aandacht voor de kids is. De gids zorgt voor snorkels en zwemvliezen en er zijn zwemvesten aan boord. Zodra de boot is aangemeerd legt de gids geduldig uit hoe je ontspannen kunt snorkelen. Vervolgens spring je het helder blauwe water in. Onder je zwemmen fel gekleurde nemo’s en papegaaivissen. Snorkelen maakt hongerig en om de buiken te vullen lunch je op de boot. Is het laag water dan kun je ook een kijkje nemen op het eiland. *wij vinden deze excursie geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Heb jij kinderen die jonger zijn, dan halen we dit voor je uit het programma.

bali kids baratDag 3 – Pemuteran

Zin in een dag aan het zwembad of een boek lezen aan het strand? Er staat niks ingepland dus doe waar je zin in hebt. Is het geen strandweer of heb je gewoon zin in iets actiefs dan raden wij het Barat Nationale Park aan. De vriendelijke receptie kan dit voor je regelen. In zo’n 30 minuten rijd je de heuvels in. Dit park een combinatie van regenwoud afgewisseld met droge savanne en zelfs een uitgedoofde vulkaan.

Trek fijne wandelschoenen aan en ga erop uit. Onderweg kwamen wij herten, twee grote leguanen en gekleurde vogels tegen. Het schijnt dat er ook luiaards huizen, al waren ze niet thuis toen wij er waren. Neem voldoende water mee want het is een flinke wandeling. Aan het einde van de dag genoten we van een koud drankje op het strand. De zon zakt langzaam het water in terwijl de ‘omgekeerde’ halve maan zich stiekem al laat zien…

bali reis kids zonsondergangDag 4 – Vertrek Pemuteran

De laatste ochtend van je verblijf aan dit gemoedelijke strand. Word rustig wakker op je veranda terwijl de vogels fluiten en schuif nog een keer aan voor het ontbijt. Na het pakken van de koffers en een laatste blik op de vulkanen van Java is het tijd om met onze chauffeur naar de volgende plek te reizen.

Ga fietsen dwars door de rijstvelden in Ubud met Trappen door de sawa’s waar je in ca. 4 uur naartoe rijdt. Of reis naar Lovina, als je daar nog niet bent geweest, om dolfijnen in de vroege ochtend te spotten en een wandeling te maken langs fruitplantages en rijstvelden met de bouwsteen Kids: Expeditie kruidnagelpad.

Familie Parmentier (zoon 12 jaar)

“Vanochtend de wekker gezet, voor onze snorkelexcursie! Na 3 kwartier zo gevaren te hebben, hadden wij onze eerste snorkelstop! Prachtige vissen, en andere onderwaterbewoners. Zo zagen wij ook enorme grote lichtblauwe zeesterren. Ook nog lekker gezwommen rond de boot. Na ongeveer driekwartier gingen wij naar het strand varen, eerst even aan boord de lunch te gebruiken. Aan het strand met de kinderen mooi schelpen gezocht en natuurlijk meegenomen! Misschien ook nog wel die ene schitterende foto genomen, om onder de carport te hangen..”

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan