Plantage Munduk Bali - kinderen

Expeditie kruidnagelpad

Wandelen Munduk Bali

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Lovina en Munduk
Reisduur: 4 dagen, 3 nachten
Reissom: € 226,- per volwassene
€ 168,- per kind

In het noorden van Bali ligt volgens ons je relaxte tussendoortje tijdens je Bali reis. Lavastranden met traditionele vissersboten, dolfijnen die in grote getale langs de kust zwemmen en een levendig centrum met restaurants en winkeltjes maken Lovina een goede uitvalsbasis om het vruchtbare binnenland te verkennen. In een uur rijd je van Lovina naar Munduk en wandel je samen met een gids langs rijstvelden en plantages. De kids met een speurboekje naar fruitsoorten in de hand, terwijl je zelf van gids Gabon leert hoe alles groeit en bloeit. Hij vertelt je alles over kruidnagel, nootmuskaat en cacao.

Je overnacht in een sfeervol hotel met zwembad vlakbij het strand van Lovina. Zo verblijf je dichtbij waar het gebeurt en heb je de mogelijkheid de traditionele vissersboten van dichtbij te bekijken. Maak een praatje met de vissers en eet vers gevangen vis in een lokaal restaurant. Een aangenaam rustmoment aan de kust.

Overnachten: 3 nachten in een sfeervol hotel met zwembad
Excursie: een plantagewandeling
Transport: transfer naar Munduk
Maaltijden: 3x ontbijt
  • overige maaltijden en drankjes

  • fooien

bali kinderen strandDag 1 – Lovina, aankomst

Als je vanuit het oosten naar Lovina reist, begin je met een rit om Mount Angung. Na ongeveer 2,5 uur kom je aan bij het familiehotel aan de kust. Je slaapt in een sfeervolle kamer in een tropische tuin. Het hotel heeft een prima restaurant dat traditionele gerechten zoals nasi serveert maar ook ‘kindvriendelijke’ opties zoals pizza’s en tosti’s.

Vanmiddag heb je vrij te besteden. Zak lekker onderuit in een stoel bij het zwembad terwijl je kids een duik nemen. In de nabije omgeving van het hotel zijn diverse andere restaurants te vinden. Wij aten tijdens een prachtige zonsondergang verse vis met als toetje citroen meringuetaart in restaurant Sea Breeze direct aan het strand in het centrum. Ook een aanrader voor een verkoelend drankje.

bali-vakantie-wandelingDag 2 – Munduk Bali, plantagewandeling

Na het ontbijt word je opgehaald en in een uur naar Munduk gebracht. Trek goede schoenen aan want je gaat zo’n 3 uur wandelen over kruip-sluip paden door fruitplantages en rijstvelden.

Neem het fruitspeurboekje, dat je bij de reisbescheiden hebt gekregen, mee voor de kids. Zo kunnen ze zelf zoeken naar de verschillende soorten. Onderweg laat Gabon je zien hoe ananas groeit, pluk je een cacaoboon, ruik je vanille en nootmuskaatbollen en kijk je mee hoe rijst geplant wordt. Soms is het even een kleine klim omhoog, met daarna voldoende tijd om uit te rusten. Net als de kids, vonden wij het ook heel leuk om nu eens te zien hoe deze exotische vruchten groeien en bloeien.

munduk kinderreis baliMunduk is een klein dorp met een paar huizen en wat kleine winkels. Maar vroeger waren de Nederlanders al gecharmeerd van deze plek. In 1910 bouwden de Nederlanders hier een paar verblijven om de weekenden in door te brengen. Mocht je ze willen bekijken, vraag het dan aan Gabon, dan sta je er tijdens de wandeling even bij stil.

Na de wandeling word je teruggebracht naar Lovina. Aan het einde van de middag is het goed vertoeven op het strand of aan het zwembad.

* Wij hebben deze wandeling gemaakt met kinderen van 1,5 en 4 jaar. De jongste bewonderde de omgeving vanuit een rugdrager en de oudste liep zelf, nieuwsgierig op zoek naar de kruiden en fruitsoorten uit het fruitspeurboekje.

Dag 3 – Luieren in Lovina

Vandaag is het tLovina reizen met kinderenijd om Lovina en omgeving te ontdekken. Wij vonden het de moeite waard om een kleine strandwandeling te maken. Onderweg kom je lokale vissers tegen, hun traditionele vissersboten rusten in de zon. Voor je het weet komt er een verkoopster op je af, met in haar handen een stapel sarongs: “Wanna buy? Good price for you”. Dit is een goede plek om je onderhandelingsskills te oefenen. Terwijl je kinderen spelen in de speeltuin, de boomhut of in het zwembad van het hotel, kun jij relaxen onder de gazebo.

In de avond kies je in het levendige centrum uit verschillende restaurants. Lovina is gericht op reizigers waardoor je naast nasi campur en vers gevangen vis ook voor een westerse maaltijd kan kiezen. Wij genoten in een pizzeria (met houtoven) in de hoofdstraat, naast een kleurrijke cocktailbar

bali reis kinderenDag 4 – Lovina, vertrek

Het is alweer tijd om deze relaxte plek te verlaten. Reis bijvoorbeeld door naar de noordwestkust van Pemuteran, waar je gaat snorkelen tussen nieuwsgierige clownvissen tijdens Finding Nemo. Bij het resort is het heerlijk bijkomen met de voeten in het zand van alle tot dusver opgedane indrukken.

gezinsvakantie bali dolfijnenDuurzaam reizen op Bali

Het spotten van dolfijnen is de ultieme droom van veel kinderen. Maar past dit wel bij duurzaam reizen? Wij zijn van mening dat de pret niet ten kosten mag gaan van de duurzaamheid van de natuur en het welzijn van de dieren. We hebben daarom besloten de excursie waarbij je dolfijnen gaat spotten in Lovina niet aan te bieden. Naast jouw kleurrijke bootje gaan er dagelijks nog tientallen andere bootjes het water op. Vaak houden ze niet gepaste afstand en worden dolfijnen opgejaagd. Wij kiezen daarom voor de plantagewandeling in de omgeving van Munduk. Mocht je toch graag dolfijnen willen gaan spotten, dan ben je uiteraard vrij dit zelf ter plaatse te regelen.

Familie Van Dam (kinderen 11 & 13 jaar)

“Onze gids staat al te wachten, hij neemt ons meteen mee op allerlei kleine paadjes dwars door de Bush. We krijgen in razend tempo allerlei kruiden te zien, hij plukt ze voor ons en we mogen eraan ruiken, voelen en proeven. Kruidnagels, lemmongras, pandan bladeren, laurier bladen, nootmuskaat bollen. geweldig! Verder ook allerlei soorten fruit: we zien ananassen, mandarijnen, bananen, avocado’s, passievruchten, jackfruit hele grote, papaya’s echt te veel om op te noemen. We zien koffiebonen en alles in de wilde natuur. Hier tussendoor rennen kippen, honden, hanen. Het was een geweldige tocht, en ik zeg, dit is de leukste dag van deze vakantie.”

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special stay Munduk

Reissom: € 150,- per volwassene, € 112,- per kind (2 t/m 11 jaar)
Inbegrepen: 2 nachten slapen in een houten paalhuisje met uitzicht over de vallei, inclusief 2x ontbijt, aankomsttransfer en een plantagewandeling

Geef je niet zoveel om een zwembad en vind je het leuk om nog een keer in het binnenland te slapen kies dan voor een eenvoudig verblijf in Munduk Bali. Je slaapt aan de rand van het kleine dorp met uitzicht over de vallei. In de verte kun je bij helder weer de zee zien liggen.

De familiekamers zijn houten huisjes op palen in een grote groene tuin. De kamers zijn eenvoudig met een terras vanwaar je uitkijkt over de rijstvelden. Omdat de huizen op verschillende hoogtes liggen is het soms een kleine klim naar je bungalow. Er is geen zwembad, maar met de verfrissende bergtemperatuur heb je die hier ook niet nodig. Omdat de excursie hier in de directe omgeving van je hotel is, reserveren we hier 2 overnachtingen.

Reissom inclusief aankomsttransfer en 2 overnachtingen met ontbijt. Andere gezinssamenstellingen zijn op aanvraag.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Welke optie wil je aanvragen?

Expeditie kruidnagelpad
Special stay Munduk
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan