Menjangan vanaf boven

Op een onbewoond eiland

Wanneer de rest teruggaat, blijf jij op het eiland ...

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Pemuteran - Menjangan
Reisduur: 3 dagen/ 2 nachten
Startdagen: dagelijks van april t/m oktober
Reissom: €384 p.p.
Groep: Max 8 personen (4 tenten)

Vlak voor de kust van Bali ligt een tropisch paradijsje waar je schitterend kunt snorkelen. Menjangan Island hoort bij het West Bali National Park en het zeewater is er glashelder. Niet voor niks dus dat een snorkelexcursie rond dit eiland heel populair is.

Deze bouwsteen is voor reizigers die denken: was ik hier maar alleen! Want wanneer tegen zonsondergang de dagjesmensen terug naar Pemuteran varen, blijf jij op het eiland. Je zet je tentje op waant je in een aflevering van Expeditie Robinson.

Overnachten: 1 nacht in een knusse lodge met een zwembad, 1 nacht kamperen
Excursie: snorkelen en wandelen met een gids door het Nationale park
Toegang: twee dagen toegang tot het Nationale park
Transport: boot voor 24 uur
Maaltijden: kampvuur-diner en ontbijt
Kampeerspullen: alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke nacht
  • Maaltijden naast het genoemde ontbijt en diner

  • Fooien

Snorkelen in Indonesie

Dag 1 – Aankomst in Pemuteran

Na aankomst in je cottage kan het relaxen beginnen. Door de vriendelijke ontvangst voelden wij ons direct thuis. Er zijn niet veel mensen die hier naartoe komen om te kamperen, dus je bent direct het gesprek van de dag. Geniet van een Indonesische maaltijd in het restaurant maar sla vooral de verse espresso of cappuchino niet over. Ter voorbereiding op de volgende dag kun je een frisse duik in het zwembad nemen en maak je vast een praatje met de gids. Wij raden aan om ’s avonds nog wat extra te genieten van je echte bed. Kun je niet wachten om het zand tussen je tenen te voelen? Laat je dan aan het strand afzetten en bestel vast de ‘catch of the day’.

Dag 2 – Het avontuur begint

Na de lunch staat het busje klaar om je naar de haven te brengen. Je neemt een klein tasje mee, want de meeste spullen kunnen veilig in de cottage worden opgeslagen. In een houten boot vaar je zo het Nationale park in. Stuiterend over de golven probeer je vast je duikbril en snorkel op te zetten, want wanneer de gids zijn favoriete snorkelspot heeft gevonden wil je er direct in springen! Het beschermde natuurgebied bestaat uit koraalriffen en kleine eilandjes, waarvandaan groepen herten je nieuwschierig aan staan te kijken. Tijdens het snorkelen zie je blauwe zeesterren, finding nemo’s en met een beetje geluk schildpadden.

Indonesie zonsondergangAangekomen op Menjangan Eiland zie je de laatste bootjes terugvaren naar het vasteland. Voor de rangers is het tijd om de dag af te sluiten, maar voor jou wordt er een uitzondering gemaakt. Vanaf het ranger-station zie je de witte zandstrook al liggen, daar loop je naartoe om te tent op te zetten. Handig, want zo ken je direct de route terug wanneer je later naar de wc moet. Samen met de gids maak je een kampvuur en verzamel je de laatste ingrediënten voor het avondeten. Geniet van je rust of deel kampvuurverhalen met de gids en andere avontuurlijke reizigers. Er is plek voor maximaal vier tenten. Wanneer de zon plaatsmaakt voor duizend sterren komen ook de onvermijdelijke kampvuurverhalen naar boven.

Snorkelen na het kamperenDag 3 – Terug naar de bewoonde wereld

Een tikje gedesoriënteerd kruip je ’s morgens de tent uit. Dat wil zeggen, wanneer je niet met je slaapzak op het strand bent gaan liggen. Nog voor het ontbijt bepaal je zelf waar je zin in hebt. Trek je samen met de gids voor zonsopkomst het bos in om herten, apen en wilde zwijnen te spotten? Of zie je liever onder water de eerste zonnestralen door het water heen schieten? Na het ontbijt vaar je terug naar de bewoonde wereld, waar je nog even een frisse douche kunt nemen. Samen met je chauffeur vervolg je de reis.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan