Buggy rijden met tieners - Lovina Bali

Crossen door de tropen

Lovina Bali buggyrijden

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Lovina en Munduk
Reisduur: 4 dagen/3 nachten
Reissom: € 299,- per volwassene
€ 224,- per kind vanaf 8 jaar

Op zoek naar een stoere afwisseling tijdens je Bali reis met tieners? Ga dan een dag met ze buggy crossen door het vruchtbare binnenland. Lovina is je uitvalsbasis voor de komende dagen. Zwarte lavastranden, dolfijnen die langs de kust zwemmen en een levendige plaats met gezellige winkeltjes. Veel reizigers komen naar Lovina om dolfijnen te spotten maar omdat deze activiteit naar onze mening niet erg diervriendelijk is vinden wij buggyrijden een leukere optie.

Vanuit Lovina word je naar Munduk gebracht. Tijdens de buggytocht wisselen hobbelige zandwegen door het regenwoud en wilderige plantages elkaar af. Tussendoor peddel je over een tempelmeer en spot je te voet aapjes en tropische vogels. Je slaapt in een sfeervol hotel met zwembad vlakbij het strand van Lovina. 's Morgens zie je de vissersboten binnen komen en proef je 's avonds verse vis in één van de restaurants.

Overnachten: 3 nachten in een eenvoudig, maar sfeervol familiehotel aan de kust
Excursie: buggytour rondom Munduk
Transport: transfer Lovina - Munduk v.v.
Maaltijden: 3x ontbijt, sandwich en late lunch tijdens excursie
  • overige maaltijden en drankjes

  • fooien

lovina bali bootjesDag 1 – Lovina Bali, aankomst

Lovina ligt centraal aan de noordkust van Bali. Je slaapt in een sfeervolle kamer of in een gezellige familie villa gelegen in een tropische tuin. Het hotel heeft een prima restaurant dat traditionele gerechten zoals nasi serveert maar ook opties zoals pizza’s en tosti’s.

Vanmiddag heb je vrij te besteden. Zak lekker onderuit in een stoel bij het zwembad terwijl je tieners een duik nemen. In de nabije omgeving van het hotel zijn diverse andere restaurants te vinden. Wij aten tijdens een prachtige zonsondergang verse vis met als toetje citroenmeringuetaart in restaurant Sea Breeze direct aan het strand in het centrum. Ook een aanrader voor een verkoelend drankje.

munduk buggy tour baliDag 2 – Munduk Bali, buggytour

Een stoer uitje staat vandaag op de planning. Tijd om het vruchtbare binnenland te verkennen. Na het ontbijt word je in een uur van Lovina naar Munduk gebracht waar je buggy al klaar staat. Stoffig wordt het wel vandaag maar daar weten de Balinezen wel raad mee. Je krijgt een skibril en mondkapje aangemeten, een hilarische look vonden wij. Het is even wennen de eerste kilometers maar je stoere cross auto is een automaat dus al gauw hadden wij het rijden onder de knie. Aangekomen bij een kratermeer in een klein nog nauwelijks ontdekt natuurpark stap je aan boord van een houten kano. Een half uur peddel je over het meer. Na de kanotocht rijd je hobbelend over modderwegen omhoog het regenwoud in. Boomgaarden en weelderige koffieplantages wisselen elkaar af. Wij dronken nog een kopje koffie bij een gezin thuis. Lekker crossen door de tropen!

buggy lunchen baliAan het begin van de middag maak je een stop en is het tijd om de benen te strekken. Je maakt een korte wandeling het regenwoud in. Er is genoeg te zien en je gids neemt verrekijkers mee. Spot nieuwsgierige aapjes of tropische vogels. Onderweg krijg je een sandwich en is er tijd om even te relaxen. Na de lunch heb je een afdaling voor de boeg over smalle weggetjes en langs koffieplantages. Hier maak je een stop en proef je vers gemaakte koffie. Rond 14.30 uur eindigt de buggytour bij het basiskamp. Zachte handdoeken en een lekkere warme douche zorgen dat je weer helemaal opgefrist bent voor een ‘echte’ late lunch (of vervroegd diner). Toen wij hier waren was het fris in de bergen en stond de open haard aan. Met gevulde maag word je teruggebracht naar je hotel in Lovina.

Dag 3 – luieren in Lovina

Lovina reizen met kinderenVandaag heb je tijd om Lovina en omgeving te ontdekken. Wij moeite waard om een kleine strandwandeling te maken. Onderweg kom je lokale vissers tegen, hun traditionele vissersboten rusten in de zon. Voor je het weet komt er een verkoopster op je af, met in haar handen een stapel sarongs: “Wanna buy? Good price for you”. Dit is een goede plek om je onderhandelingsskills te oefenen. Terwijl je kinderen spelen in de speeltuin, de boomhut of in het zwembad van het hotel, kun jij relaxen onder de gazebo.

In de avond kies je in het levendige centrum uit verschillende restaurants. Lovina is gericht op reizigers waardoor je naast nasi campur en vers gevangen vis ook voor een westerse maaltijd kan kiezen. Wij genoten in een pizzeria (met houtoven) in de hoofdstraat, naast een kleurrijke cocktailbar

Dag 4 – Lovina, vertrek

Lovina beeld dolfijnenVandaag verlaat je de dolfijnenkust. Wil je nog meer genieten van de noordkust ga dan snorkelen tussen de nieuwsgierige Nemo’s tijdens onze bouwsteen Finding Nemo. Bij het resort is het heerlijk bijkomen met de voeten in het zand van alle tot dusver opgedane indrukken.

Duurzaam reizen

vakantie bali dolfijnenHet spotten van dolfijnen is de ultieme droom van veel kinderen. Maar past dit wel bij duurzaam reizen? Wij zijn van mening dat de pret niet ten kosten mag gaan van de duurzaamheid van de natuur en het welzijn van de dieren. We hebben daarom besloten de excursie waarbij je dolfijnen gaat spotten in Lovina niet aan te bieden. Naast jouw kleurrijke bootje gaan er dagelijks nog tientallen andere bootjes het water op. Vaak houden ze niet gepaste afstand en worden dolfijnen opgejaagd. Wij kiezen daarom voor de plantagewandeling in de omgeving van Munduk. Mocht je toch graag dolfijnen willen gaan spotten, dan ben je uiteraard vrij dit zelf ter plaatse te regelen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special stay Munduk

Reissom: € 259,- per volwassene en € 190,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten in een eenvoudig maar comfortabel houten paalhuisje met uitzicht over de vallei, inclusief 2x ontbijt en 2x lunch, transfer naar Munduk en een buggytour (dagexcursie)

Geef je niet zoveel om een zwembad en vind je het leuk om nog een keer in het binnenland te slapen kies dan voor een eenvoudig verblijf in Munduk. Je slaapt aan de rand van het kleine dorp met uitzicht over de vallei. In de verte kun je bij helder weer de zee zien liggen.

De familiekamers zijn houten huisjes op palen in een grote groene tuin. De kamers zijn eenvoudig met een terras vanwaar je uitkijkt over de rijstvelden. Omdat de huizen op verschillende hoogtes liggen is het soms een kleine klim naar je bungalow. Er is geen zwembad, maar met de verfrissende bergtemperatuur heb je die hier ook niet nodig.

Reissom inclusief overnachtingen met ontbijt en buggytour.

Welke optie wil je aanvragen?

Crossen door de tropen
Special stay Munduk
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan