kuala lumpur stopover bali met kinderen

East meets west in bruisend KL

Kuala Lumpur met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Kuala Lumpur
Reisduur: 3 dagen/2 nachten
Reissom: € 155,- per volwassene
€ 117,- per kind

Deze bouwsteen is de logische start van je reis door Maleisië. Je landt in Kuala Lumpur, de bruisende hoofdstad, waar je wordt opgewacht en rechtstreeks naar je hotel gebracht. Dit ligt in hartje centrum, met winkels en restaurants naast de deur. Het zwembad biedt de nodige verkoeling terwijl je samen met je kinderen rustig kunt acclimatiseren.

Kuala Lumpur is heel interessant door de grote afwisseling tussen traditionele en moderne invloeden. Oude Chinese en Indiase gevels steken af tegen de hypermoderne en torenhoge flatgebouwen. De voorheen hoogste torens ter wereld, Petronas Twin Towers met 88 verdiepingen en op de 41ste verdieping een loopbrug (ja, je kunt erin) zijn de iconen van Kuala Lumpur. De echte Aziatische sfeer vind je in China Town. Wandelen door deze metropool met je gezin, is leuk af te wisselen met waterpret in het park en een achtbaan in één van de winkelcentra.

Overnachten: 2 nachten in een stadshotel met zwembad
Excursie: geen
Transport: transfer luchthaven – hotel
Maaltijden: 2x ontbijt
  • overige maaltijden en drankjes

  • fooien

Deze bouwsteen is momenteel niet beschikbaar. Bekijk onze andere bouwstenen of individuele rondreizen.

Kuala Lumpur chinatownDag 1 – Aankomst in Kuala Lumpur

Bij aankomst in Kuala Lumpur is het, na de lange vlucht, wel zo fijn om met je kinderen gelijk in een auto te kunnen stappen en naar je hotel gebracht te worden. Onze chauffeur verwelkomt je en zet je na ongeveer een uur rijden voor de deur van je hotel af. Het hotel ligt in het hart van de stad, bij het gezellige winkelcentrum Bukit Bintang. Je kunt rustig inchecken en even bijkomen van de lange reis, terwijl je kinderen bijslapen of een plons nemen in het zwembad. Vandaag ontmoet je ook onze lokale agent en bespreek je samen de rest van je Maleisië reis en kun je eventuele vragen stellen.

’s Avonds kun je het hotel uitlopen en een leuk restaurantje uitzoeken om kennis te maken met de Maleisische keuken. Een aanrader is de ‘Food Court’ in de kelder van het moderne Lot 10 winkelcentrum, op loopafstand van je hotel. Hier vind je eten uit alle windstreken, Maleise Nasi Campur, Thaise Tom Yam, maar ook Italiaanse en westerse gerechten.

Kuala Lumpur met kinderenDag 2 – Verblijf in Kuala Lumpur met kinderen

Na het ontbijt kun je zelf de stad in gaan. We plannen hier niets, zodat je flexibel je dagen in kunt delen. Absolute toppers, letterlijk, zijn de Petronas Twin Towers. Wil je naar de skybridge van deze tweeling torens, zorg dan dat je om 08.00 uur ’s ochtends in de rij staat voor een kaartje. Ze geven dagelijks een beperkt aantal kaarten weg. Op maandag zijn de torens gesloten. Vergeet ook niet zwemkleding mee te nemen, want in het park achter de Twin Towers ligt een openbaar zwembad speciaal voor kinderen. Er is ook een grote speelplaats. Hier kan je prima een middag vertoeven.

Heb je geen zin meer om ’s avonds nog het hotel uit te gaan, dan kun je in het hotel op de bovenste verdieping eten in het draaiende restaurant. Een bijzondere beleving. Houd wel rekening met westerse prijzen.

auto familiereisDag 3 – Vertrek vanuit Kuala Lumpur

Na het ontbijt heb je nog even de tijd om de stad in te gaan of samen met je kinderen te relaxen bij het zwembad.

kuala lumpur startTips voor KL met kinderen

Eten & drinken
In KL kun je je smaakpapillen flink prikkelen. Voor jonge kinderen zijn Indiase en Maleise gerechten vaak wat te pittig en biedt het zinnetje “Tak padas” (niet heet) uitkomst. In iedere shoppingmall vind je wel een Food Court, waar alle wereldkeukens vertegenwoordigd zijn; Maleis, Indiaas, Chinees, Japans, Thais, westers… Het is ‘veilig’ om op straat te eten; hoe meer locals er zitten, hoe beter het eten.

Shoppen
“Shop till you drop” slaat absoluut op Kuala Lumpur. De shoppingmalls met airco zijn een uitkomst in de tropische temperaturen. Naast winkels vind je er ook veel vermaak voor jong en oud. Op loopafstand van je hotel ligt bv. Berjaya Time Square met op de achtste verdieping een pretpark. In ‘Cosmo’s World gaan achtbanen en botsauto’s dwars door het winkelcentrum. Onder de Petronas Twin Towers vind je ‘Suria KLCC’, het modernste winkelcentrum in heel Maleisië. Hier vind je veel, vooral dure winkels met merkkleding.

Lake Gardens
Met een bezoekje aan de Lake Gardens (per taxi) kun je even ontsnappen aan de drukte van de stad. Veel Maleise gezinnen gaan hier uitgebreid picknicken in de weekenden en tijdens feestdagen. Je kunt er voor een paar euro waterfietsen huren. Tussen de meren en bloemperkjes vind je het KL Bird Park.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan